Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

denizyıldızları ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

denizyıldızları anlamı İng. starfishes Lat.Asteroidea Alm. Seesterne Fr.étoiles de mer
(Yun. aster: yıldız; eidos: biçim) Sölomlu hayvanlardan, ikincil ağızlılar (Deuterostomia) filumunun, derisi dikenliler (Echinodermata) alt filumundan, vücutları, ortada beş köşeli bir disk ile bundan uzanan ışınsal kollardan yapılmış, iskeletleri kalker plâklardan oluşan, ağızları alt bölgede, anüsleri bazen bulunmayan ve dışkıları ağızdan geri atılan, yer değiştirmeyi kollar üzerindeki dikenler ve ambulakral ayakçıklar aracılığıyla yapan bir sınıf. Portakal rengi denizyıldızı (Astropecten aurantiacus) türü iyi bilinir.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

denizyıldızları anlamı Osm. nemü'l-bahr Lat.asteroidae Fr. étoiles de mer
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

denizyıldızları anlamı Lat.Asteroidea
Derisidikenliler (Echinodermata) filumundan, vücutları ortada beş köşeli bir diskle bundan uzanan ışınsal kollardan yapılmış, iskeletleri kalker plaklardan oluşan, ağızları alt bölgede, anüsleri bazen bulunmayan ve dışkıları ağızdan geri atılan, yer değiştirmeyi kollar üzerindeki dikenler ve ambulakral ayakçıklar aracılığıyla yapan bir sınıf.

Güncel Türkçe Sözlük

denizyıldızları anlamı
ç. is. hay. b. Örnek hayvanı denizyıldızı olan derisi dikenliler sınıfı.

"denizyıldızları" için örnek kullanımlar

Özellikleri: Etrafında denizyıldızları dolaşır. Hayatın başlangıcına dair ne varsa hepsine ruh vererek yaşam döngüsünü başlatmıştır.
Kaynak: Ak Ana
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.