Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

derkenar ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

derkenar anlamı
is. (derkena:rı) esk. Sayfa kenarına kaydedilen yazı, çıkma: "Bir derkenar yazacak oldu ancak ona da karar veremedi." -M. Ş. Esendal.

Türkçe - İngilizce

derkenar anlamı
marginal

derkenar eş anlamlısı

çıkma
is. 1. Çıkmak işi. 2. Bir yapının üst katlarından dışarıya doğru uzanmış bölüm, balkon. 3. Hamamdan çıkarken kullanılan havlu ve kurulanma takımı, çıkacak. 4. Bir yazı sayfasının kenarına metinle ilgili olarak yazılan ek, derkenar. 5. Desteklemek amacıyla verilen para. 6. sf. Çıkmış: "Saraydan çıkma İstanbul eşyalarını görünce bunların hakikatine inanmak lazım geldiğini anlamış." -A. Ş. Hisar. 7. sf. Eski, kullanılmış: Çıkma jant.

"derkenar" için örnek kullanımlar

com sitesi (derkenar) 01.12.2010 İşgalde yapılan katliamı bizzat idare ettiği, sağa–sola koşarak "Türkleri öldürün" diye bağırdığı gibi
Kaynak: Hrisostomos Kalafatis
Dış bağlantılar : derkenar. com/kitapkurdu/paradigmanin-iflasi-1/ Paradigmanın İflası kitabından bölümler- Kategori:1940 doğumlular Kategori:
Kaynak: Fikret Başkaya
(Gelişmiş okuyucular için iki derkenar: Bu tartışmada lineer olmayan sistem dikkate alınmamıştır. Bu basit öz dirençlerde kullanılır.
Kaynak: Elektrik yükü
Defterin kenarlarına düşülen ve "derkenar" olarak adlandırdığımız notlardan bu iki tekkenin de Sultan II. Bayezıd evkâfından olduğu
Kaynak: Haliç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.