Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

derlem ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Bilişim Terimleri Sözlüğü

derlem anlamı İng. collection Osm. kolleksiyon Fr.collection
Bir bilgi erişim dizgesinde, derlenmiş ve kullanıcının araştırmasına sunulmuş belge tutanaklarının tümü. Derlem kitaplar, bilimsel ve teknik bildiriler, tezler, teknik notlar gibi türlü yayınlanmış belgeler ya da sözleşmeler, antlaşmalar, yönetmelikler, tüzükler, yasalar, mahkeme kararları, üst mahkemelerin görüş birleştirme kararları vb. belgeleri ya da bunlardan belli bir ana konuyla ilgili olanları kapsayabilir.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

derlem anlamı İng. collection Osm. koleksiyon Lat.collectio Alm.Erhebung, Sammlung, Erfassung Fr. collection
Belirli bir amaçla bir araya getirilmiş ve özelliklerine göre bölüklere ayrılmış nesnelerin tümü.

Güncel Türkçe Sözlük

derlem anlamı
is. 1. Koleksiyon. 2. Bir dilin türlü kullanım alanlarından derlenmiş örneklerinin dil bilgisi ve kuramsal dil bilimi araştırmalarında kullanılmak üzere bilgisayar tarafından okunabilecek biçimde bir araya getirilmiş kümesi.

derlem eş anlamlısı

koleksiyon
is. 1. Öğrenme, yarar sağlama veya zevk amacıyla bir araya getirilmiş ve özelliklerine göre sınıflara ayrılmış nesnelerin bütünü, derlem: "Saat koleksiyonu yapmaya merak sarışım da işte buradan geliyor." -H. Taner. 2. Modaevlerinin giyimdeki yenilikleri tanıtmak için düzenlediği defilelerde gösterilen modellerin bütünü.

"derlem" için örnek kullanımlar

Bu amaçla, daha önce başka dillerde yapılmış olan derlem oluşturma çabaları ve deneyimlerinden de yararlanılmıştır. Bu bağlamda, TUD'un
Kaynak: Türkçe Ulusal Derlemi (TUD)
Öğrenme, yarar sağlama veya zevk amacıyla bir araya getirilmiş ve özelliklerine göre sınıflara ayrılmış nesnelerin bütünü, derlem (TDK sözlüğü)
Kaynak: Korkunç Koleksiyoncu (anlam ayrımı)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.