Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dirim ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dirim anlamı
is. 1. Hayat, yaşam: "Ölüm, burada, bir sanatçının büyüsüyle yeniden dirime dönüşüyor." -S. İleri. 2. Yaşama gücü.

Kişi Adları Sözlüğü

Dirim anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
1. Yaşama, hayat. 2. Yaşama gücü.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Dirim anlamı
Mardin ili, Akarsu bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

dirim eş anlamlısı

hayat
(I) is. (haya:tı) 1. Canlı, sağ olma durumu. 2. Yaşam: "Hayat sahnesinde yetmiş üç yaşın basamaklarındayım." -H. F. Ozansoy. 3. Hayat biçimi, içinde yaşanılan şartların bütünü, yaşantı: Köy hayatı. Gece hayatı. 4. Meslek: "Uzun dualardan sonra bana denizcilik hayatını anlatmaya başladı." -R. N. Güntekin. 5. Geçim şartlarının bütünü: "Hayatımı yazılarımla kazanırım." -H. E. Adıvar. 6. Canlılığı gösteren hareket, kaynaşma: Bu köyde hiç hayat yok. 7. din b. Yazgı: Hayat onları bir türlü birleştirmedi. 8. Yaşamayı sağlayan şartların bütünü: Ayda hayat yok. 9. Bir kimsenin tarihsel biyografisi, hayat öyküsü, hayat hikâyesi: Atatürk'ün hayatı.
hayat
(II) is. hlk. 1. Genellikle köy ve kasaba evlerinde, üstü kapalı, bir veya birkaç yanı açık sofa. 2. Avlu. 3. Balkon. 4. Sundurma.
yaşam
is. Doğumla ölüm arasında yaşanan süre, ömür, hayat: "Oysa bizi bekleyen yaşam bu değildi." -R. Mağden.

"dirim" için örnek kullanımlar

Kavgamız ölüm-dirim kavgası. Mazi ta kökünden silinsin. Biz başka alem isteriz. Bizi hiçe sayanlar bilsin. Bundan sonra her şey biziz.
Kaynak: Enternasyonal
Başka dilden geçen sözcüklerin yenisiyle değiştirilme dizelgeleri Arapça kökenli alıntı : abıhayat | bengisu, dirim suyu, yaşam suyu | |
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları
Fallus, döl ve dirim tanrısı Priapos mitini çağrıştırmaktadır. Anıtmezar civarındaki kayadan kesme büyük bir sarnıç ve zeytinyağı
Kaynak: Susanoğlu, Silifke
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.