Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

empoze etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

empoze etmek anlamı
dayatmak: "Demokrasi ... bilime, sanata, basına kendi düşüncesini, değer yargısını, zevkini empoze etmeye kalkmama olgunluğu demektir." -H. Taner.

Türkçe - İngilizce

empoze etmek anlamı
fiil
1) enjoin

empoze etmek eş anlamlısı

dayatmak
(-i, -e) 1. Dayama işini yaptırmak. 2. (nsz) Kendi istediğini yaptırmakta direnmek: "Ertesi gün dayattı, ben onu almam diye." -H. Taner. 3. (-e) Başkasının isteğine karşı koymak: "Cem dayattı ve bu rolü asla kabul etmeyeceğini kati bir dille bildirdi." -N. F. Kısakürek. 4. Empoze etmek.

"empoze etmek" için örnek kullanımlar

Başkalarının moralini bozmak, ya da kendi kavramlarımızı onlara empoze etmek istemiyoruz.
Demoralize others, or do not want to impose their own concepts.
Kaynak: euractiv.com.tr
Yüce vatana ve atana olan sevgimi genç arkadaşlara empoze etmek ve vatanın ne büyük acı ve ızdıraplarla alındığını vurgulamak istedim.
Supreme throw my love for the homeland and to impose young friends and the country wanted to highlight what great pain and ızdıraplarla taken.
Kaynak: aliagaekspres.com.tr
Bu çarpık inançlarını diğer insanlara da empoze etmek için yıllardır içeride ve dışarıda çok ciddi bir propaganda çalışması yürütmektedirler.
This distorted to impose their beliefs on other people, at home and abroad over the years to carry out propaganda work very seriously.
Kaynak: sonyorumhaber.com
Belki de Türkiye'yi İslami mihverden uzaklaştırmak ve Batı Dünyasına empoze etmek için küfür sistemleri kendi aralarında danışıklı bir dövüş yapmışlardı.
Perhaps the Giant swing away from Turkey and the Western world to impose Islamic blasphemy systems had made ​​a fighting collusion with each other.
Kaynak: timeturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.