Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

erimek ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

erimek anlamı
bakınız» çözünmek.

Divanü Lügati't-Türk

erimek anlamı
erimek

Güncel Türkçe Sözlük

erimek anlamı
(nsz) 1. Katı cisim sıvı içine karışarak sıvı durumuna geçmek: Şeker suda erir. 2. Katı cisim ısı etkisiyle sıvı duruma gelmek: "Yüzündeki karlar eriyince beyaz, yuvarlak bir yüz meydana çıkmıştı." -S. F. Abasıyanık. 3. Dokumalar aşınıp incelerek dağılmak. 4. mec. Çok zayıflamak: "Günden güne eriyen Kerime'yi, o tek kardeşimi kurtarabilirim ümidiyle size koştum." -A. Gündüz. 5. mec. Utancından çok sıkılmak. 6. mec. Yok olmak, bitmek, tükenmek: "Güzel hayatımız da bir göz açıp kapayışta eridi." -R. H. Karay.

Türkçe - İngilizce

erimek anlamı
fiil
1) melt
2) dissolve
3) thaw
4) pine
5) fuse
6) deliquesce
7) pine away
8) run

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

erimek anlamı
Tebah olmak

Artvin Yusufeli Uşhum köyü

erimek eş anlamlısı

bitmek
(I) (nsz) 1. Tükenmek: "Dün akşam param bitmişti." -S. F. Abasıyanık. 2. Sona ermek: "Kıran kırana bir güreş bitmiş, Büyük Millet Meclisi, Başkumandanlık yetkilerini Mustafa Kemal Paşa'ya devretmiştir." -T. Buğra. 3. mec. Çok yorulmak. 4. mec. Güçsüz kalmak, çok zayıflamak. 5. (-e) argo Çok sevmek, bayılmak, beğenmek: "Buğulu bir sesi var. Ben böyle sese biterim." -H. Taner.
bitmek
(II) (nsz) 1. Bitki, tüy, saç vb. şeyler çıkıp yetişmek: "Buğdayla arpadan başka ne biter bu topraklarda?" -F. R. Atay. 2. Beklenmedik zamanda ortaya çıkmak: "Aynı anda sahnenin her yerinde birden bitiyor, bir şarkıcıdan çok bir göz bağcıya benziyordu." -M. Mungan.
tükenmek
(nsz) 1. Bitmek, sona ermek, kalmamak: "Vaktiyle yaşamış olan büyük musiki ustaları nesillerinin artık tükenmiş olduğu da söylenirdi." -A. Ş. Hisar. 2. mec. Güçsüzleşmek, bitkinleşmek, yılgınlaşmak: "İnsan sevdiği birini tükenmiş görmek istemez." -O. V. Kanık. 3. mec. Verimliliğini yitirmek, söyleyecek sözü kalmamak: "Yalnız kendi tecrübelerini yazmaya kalkan romancı çabuk tükenir." -H. E. Adıvar.

"erimek" için örnek kullanımlar

Aşk potasında erimek, her yiğidin harcı değildir.
Love pot melt, it is not valiant mortar.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Tesislerimiz önünde karlar erimek üzereyken son bir aktivite olarak buzdan evler ve heykeller yapmak istedik.
Our facilities are about to melt snow in front of the last ice houses and statues as an activity we wanted to do.
Kaynak: haber3.com
Fenafillah, tefani sırrı da denilen, "Ölmeden önce ölmüş gibi olup" yokluk sırrına ermek, Allah 'n varlığımda yok olmak, erimek anlamına
Kaynak: Fenafillah
Her ne şekilde olursa olsun, fiksasyona uğrayarak toprağa ve suya karışan nitrat formundaki inorganik azot (NO3), suda erimek suretiyle
Kaynak: Azot döngüsü

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.