Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

girişme ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

girişme anlamı
is. Girişmek işi, teşebbüs.

girişme eş anlamlısı

teşebbüs
is. Girişim, girişme: "Akıl ermez bir fedailik azmi ve cüreti içindeki üç adam, aynı gün ve belki aynı saatte teşebbüslerine girişiyor." -N. F. Kısakürek.

"girişme" için örnek kullanımlar

Belli konuları sonuçlandırma, devamlılığını sağlama ve uzun vadeli işlere girişme arzumuz artıyor.
To conclude certain issues, and to ensure the continuity of our desire to engage in long-term jobs is increasing.
Kaynak: hurriyet.com.tr
ABD'yi vuracak menzilde füzelere sahip olmasa da atom bombasına sahip Kuzey Kore'nin denemelere girişme ihtimali gerginliği artırıyor.
Range missiles will hit the United States does not have the possibility to engage in the tension of trials increases North Korea's atomic bomb.
Kaynak: dunya.milliyet.com.tr
Bir başka nokta ise Kuzey Kore'de yol ve taşımacılık altyapılarının gelişmemiş olmasından dolayı maden işletmesi alan firmanın ayni zamanda yol, liman gibi altyapı yatırımlarına da girişme zorunluluğu.
A further point is that the way in North Korea due to the underdeveloped infrastructure and transportation, mining operation at the same time the company's road, port infrastructure investments, such as the obligation to engage.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
çekmek ya da Timmermann ve Goldman'ın yanında yer alarak mülkiyet kurumlarına aleni eylemlere girişme kararının size kaldığını söylüyorum.”
Kaynak: Voltairine de Cleyre
Tarafların yeniden askeri harekâtlara girişme olasılığı giderek artmaktaydı. Sonuçta cephedeki kuvvetler savunma hatlarını berkitip karşı
Kaynak: Vegas Çatışması
Böylece Komünist Parti 1924 yılındaki Parti Kongresinde siyah işçileri örgütlemeye girişme ve Partiyi "Afrikalılaştırma" kararı aldı.
Kaynak: Güney Afrika Komünist Partisi
Efsanevi boyutta ise, Çine Çayı 'nın eski isminin Marsyas olduğu ve Apollon 'a karşı girişme cüretini gösterdiği bir müzik müsabakasını
Kaynak: Yeşilyurt, Muğla
almak ve Yunanistan'da gelecek tehdidi bertaraf etmek için bir sonraki hamlenin planlanmasına ve hazırlıklarına girişme olanağı sağlamıştır
Kaynak: Eretria Kuşatması
yeryüzünde bu kapuya benzer beyaz ham mermer eşikli ve kat kat girişme zıhlı çengelli ve medeneli bir kapu görülmüş değildir, bütün ham mermerdir..
Kaynak: Süleymaniye Camii
Ancak General Hanno, kesin sonuçlu bir çatışmaya girişme atılganlığını göstermemiştir Bunun üzerine Romalı askerlere bir savunma çemberi
Kaynak: Birinci Pön Savaşı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.