Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

göçermek ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

göçermek anlamı
(-i, -e) 1. Bir kimseden diğer kimseye geçirmek, havale etmek, devretmek: Arkadaşım işini bana göçerdi. 2. Bitkileri yerinden, çıkarıp başka yere dikmek, değiştirmek, göçürmek.

göçermek eş anlamlısı

devretmek
(nsz) (de'vretmek) 1. Dönmek, dolaşmak. 2. huk. Bir malın mülkiyetini, bir mal üzerindeki hakkı başkasına geçirmek: "Bana gelip hisseni satın almak istiyorum, bana devret deseydin belki razı olurdum." -O. Kemal. 3. (-i) Aktarmak: "Kıran kırana bir güreş bitmiş, Büyük Millet Meclisi, Başkumandanlık yetkilerini Mustafa Kemal Paşa'ya devretmiştir." -T. Buğra. 4. (-i) esk. Baştan sona değin okumak, bitirmek: Tarih kitabını üç kez devrettim.
göçürmek
(-i) 1. Göçmesine sebep olmak: Soğuklar bu yıl yaylacıları vakitsiz göçürdü. 2. Çökertmek: Kar çatıyı göçürdü. 3. tkz. Yiyip bitirmek: Bir tabak baklavayı göçürdü. 4. hlk. Bitkileri yerinden çıkarıp başka yere dikmek, göçermek.
havale etmek
1) bir şeyin alınmasını, yapılmasını bir kimseye bırakmak, ısmarlamak, devretmek: "Mahkemeye havale edeceğim, orada bülbül gibi söylersin." -Ö. Seyfettin. 2) yollamak, göndermek.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.