Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hamur ne demek?

 - 6 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Metalbilim İşlem Terimleri Sözlüğü

hamur anlamı İng. paste Alm. Paste Fr. pâte
Gözetleçli incelemede, üzerine metal parçaları tutturulan yumuşak yoğruk özdek.

Divanü Lügati't-Türk

hamur anlamı
(Oğuz) bey, emir

Güncel Türkçe Sözlük

Hamur anlamı
öz. is. (ha'mur) Ağrı iline bağlı ilçelerden biri.
hamur anlamı
is. 1. Unun su veya başka sıvılarla yoğrulmuş durumu. 2. Kâğıtta tür, nitelik. 3. sf. İyi pişmemiş (ekmek ve hamur işleri). 4. mec. Öz, asıl, maya.

Türkçe - İngilizce

hamur anlamı
isim
1) dough
2) paste
3) clay
4) leaven
5) stuff

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

hamur anlamı
(< Ar. hamir) hamur

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Hamur anlamı
Kütahya ili, Dumlupınar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

hamur eş anlamlısı

asıl
is. 1. Bir şeyin kendisi, örnek, kopya karşıtı: Bir belgenin aslı. 2. Kök, köken, kaynak: Yazının aslı resimdir. 3. Gerçeklik: Bu haberin aslı yok. 4. Soy, nesep: "İnsan dedi, aslını unutmamalıdır." -S. F. Abasıyanık. 5. sf. Gerçek, esas: "Ama benim asıl niyetim eski sevgilisinin adını öğrenmek." -A. Ümit. 6. sf. Bir şeyin temelini oluşturan, ana. 7. sf. Aranılan nitelikleri en çok kendinde toplamış olan: Asıl sanat budur. 8. sf. Bir görevde sürekli bulunan, yedek karşıtı: Asıl jüri üyesi toplantıya gelmediğinden yedek üye çağrıldı. 9. zf. (a'sıl) Gerçekten, gerçek olarak: "Bana umut vermeye çalışıyor ama asıl onun teskin edilmeye ihtiyacı var." -A. Ümit.
maya
(I) is. 1. kim. Bazı besinlerin yapımında mayalanmayı sağlamak için kullanılan madde, ferment: Ekmek mayası. Yoğurt mayası. Kımız mayası. 2. kim. İçerdikleri enzimlerin katalizör niteliği etkisiyle şekerleri karbondioksit ve alkole dönüştüren bir hücreli bitki organizmaları. 3. mec. Yaradılış, öz nitelik: "Belki biri soyutlanmaya daha az yatkın, öteki daha fazla tetikti ama mayaları galiba birdi." -A. İlhan. 4. argo Arsız, utanmaz kimse.
maya
(II) is. hay. b. hlk. 1. Damızlık dişi hayvan. 2. Dişi deve.
maya
(III) is. Uzun havalardan bir tür halk türküsü.
nitelik
is. 1. Bir şeyin nasıl olduğunu belirten, onu başka şeylerden ayıran özellik, vasıf, keyfiyet: "Niteliğini kestiremediği müzmin iştahsızlıktan yorgun düşmüş." -A. İlhan. 2. Bir şeyin iyi veya kötü olma özelliği, kalite. 3. fel. Bireyi, nesne veya yaşantının bir yönünü ötekilerden ayırt etmeye yarayan ve ölçülebilen özellik, keyfiyet.
öz
(I) is. 1. fel. Bir kimsenin benliği, kendi manevi varlığı, iç, nefis, derun, varoluş karşıtı: "Özünü bir yerde bırakıp sadece kalıbını gezdirmişti." -H. Taner. 2. "Kendine, kendi kendini" anlamlarında birleşik kelimeler türeten bir söz: Öz eleştiri, öz geçmiş, öz yönetim. 3. Bir şeyin en kuvvetli veya kıvamlı bölümü, hülasa, zübde, ekstre: Karaciğer özü. Meyve özü. Mısır özü. 4. Çıbanların içinde ölmüş dokudan oluşan irinle birlikte çıkan parça. 5. zm. Kendi, zat: "Bir od düştü yanar tatlı özüme / Dünya zindan görünüyor gözüme." -Karacaoğlan. 6. mec. Bir şeyin temel ögesi, künh, zübde: "Ortalıktaki krizi sebep gösteriyorlar ama asıl kriz şirketin kendi özünde." -A. Gündüz. 7. bit. b. Bitkilerin kök, gövde ve dallarının boydan boya ortasında bulunan, hafif, gevrek ve çoğu yumuşak bölüm: "Ağacın çürüğü özünden olur / Yiğidin iyisi sözünden olur" -Halk türküsü.
öz
(II) sf. 1. Kan bağı ile bağlı olan, üvey olmayan: "Size öz evladım gibi davranacağım." -A. Kulin. 2. İçine, arılığını, saflığını bozacak hiçbir şey karışmamış olan, saf, arı.
öz
(III) is. hlk. 1. Dere, çay. 2. Sulak, verimli yer.

"hamur" için örnek kullanımlar

Bu seçimler çoğu zaman bisküvi, kek, pasta gibi hamur işleri olur.
These choices often biscuits, cakes, pastries such as cake is.
Kaynak: saglik.bugun.com.tr
Annenizin hamur işi yiyecekler yapıp sattığı bir dükkanı var.
There is a shop selling pastries make your mother.
Kaynak: haberedikkat.com
Ayağındaki topu "gol pozisyonu olmak üzere" hamur tahtasına koyan genç Salih'ti.
Foot ball "goal position, including" the young Salih'ti the dough on a board.
Kaynak: sabah.com.tr
Çim örtüsü hamur vaziyetteydi.
Grass cover vaziyetteydi dough.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
Yerleşim yerleri Türkiye'deki ilçeler : Hamur ilçesi - Ağrı 'nın bir ilçesi. Türkiye'deki köyler : Hamur köyü - Kütahya ili Dumlupınar
Kaynak: Hamur
Hamur, Ağrı ilinin bir ilçe sidir. Düşman işgalinden kurtuluş günü 14 Nisan'dır. Nüfus: İlçenin nüfusu 2000 yılı genel nüfus sayımına göre,
Kaynak: Hamur, Ağrı
Kaçmaz, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyün eski adı gelutan olup çok eski bir yerleşim yeridir. dört mahallesi
Kaynak: Kaçmaz, Hamur
Nallıkonak, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Nallıkonak köyünün eski ismi "duavan" ve mahallesi olan "ise" dir.
Kaynak: Nallıkonak, Hamur
Ceylanlı, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyün adı abdo adındaki ağadan gelmektedir daha sonralarıköye he4vidiler
Kaynak: Ceylanlı, Hamur
Köşkköy, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Köşkköy, Hamur
Kamışlı, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kamışlı, Hamur
Ekincik, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ekincik, Hamur
Karaseyitali, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: KARASEYİTALİ KÖYÜ ÇOK ESKİLERE DAYANAN BİR TARİHİ BULUNMAKTADIR
Kaynak: Karaseyitali, Hamur
Aşagıgözlüce, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aşağıgözlüce, Hamur
Alakoyun, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Alakoyun, Hamur
Adımova, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Adımova, Hamur
Abdiçıkmaz, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tariçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Abdiçıkmaz, Hamur
Kılıç, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köy adını savaşlar döneminde köyde şehit yusuf ve şehit ömerden almıştır köyün
Kaynak: Kılıç, Hamur
Kaynaklı, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kaynaklı, Hamur
Karlıca, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı 'Şoşık'tır' şoşık kelimesinin ne anlama geldiği bilinmemekle
Kaynak: Karlıca, Hamur
Karakazan, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının köyde bulunan kalenin dibinden kaynayan kaanlarda aldığı
Kaynak: Karakazan, Hamur
Karadoğu, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında her hangi bir bilgi
Kaynak: Karadoğu, Hamur
Kandildağı, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adını eski bir şeyhten almıştır. Eski ismi şeyhtokıl.
Kaynak: Kandildağı, Hamur
Gümüşkuşak, Ağrı ilinin Hamur ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gümüşkuşak, Hamur

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.