Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

haşat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

haşat anlamı
sf. argo 1. Darmadağınık, işe yaramaz, bozuk, kötü. 2. Yorgun, bitkin.

Türkçe - İngilizce

haşat anlamı
isim
1) harvest
2) reaping
3) crop
4) ingathering
5) pick
6) take

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

haşat anlamı
1. Evcil hayvan. 2. Bir arada bulunan at, eşek, davar, sığır vb. hayvanlar.

haşat eş anlamlısı

bitkin
sf. Gücü tükenmiş olan, çok yorgun, argın, aygın: "Kalbinden vurulmuş gibi kendini cansız, bitkin bir vaziyette koltuğa atmıştı." -A. Ş. Hisar.
bozuk
(I) is. 1. Madenî para, bozuk para: "Hiç olmazsa birkaç kuruş bozuk ver!" -M. Ş. Esendal. 2. sf. Bozulmuş olan: "Daracık ve bozuk kaldırımlardan çamurlu sular akıyordu." -T. Buğra. 3. sf. Görevini yapamaz duruma gelmiş (organ): "Ağzındaki birkaç bozuk dişten şüphe ettim." -R. N. Güntekin. 4. sf. mec. Kötümser, gergin, huzursuz, karışık: "Bozgun sırasında Ankara'da meclisin havası pek bozuktu." -F. R. Atay. 5. sf. mec. Kızgın, sıkıntılı: "Süleyman'ı adada yüzü o kadar bozuk ve korkunç buldu ki." -H. E. Adıvar.
bozuk
(II) is. müz. Türk halk müziğinde, bağlamadan biraz büyük ve meydan sazından küçük dokuz telli bir saz.
darmadağınık
sf. (da'rmadağınık) Darmadağın.
kötü
sf. 1. İstenilen, beğenilen nitelikte olmayan, hoşa gitmeyen, fena, iyi karşıtı: "Hamakat, dalalet ve kötü niyetin bu kadarına söylenebilecek bir şey yoktur." -N. F. Kısakürek. 2. Zararlı, tehlikeli: Kötü adam. 3. Korku, endişe veren: "Yabancının bu kötü kastına yalnız azmimizle karşı koyduk." -R. E. Ünaydın. 4. Kaba ve kırıcı: "Kızına söylemedik kötü lakırtı bırakmamış." -M. Ş. Esendal. 5. Kişi veya toplum üzerinde olumsuz etkileri olan. 6. zf. Aşırı, çok: Kız, oğlana kötü tutuldu.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.