Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kerte ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

kerte anlamı İng. degree Osm. derece Lat.degredus Alm. Grad, Winkelgrad, Bogengrad Fr. degré
1 - Birim çemberde tüm yayı gören özeksel açının üç yüz altmışta biri. 2 - Bir çokterimlide bilinmeyenin üstlerinden en büyüğü. 3 - Bir türetik denklemde en yüksek kerteli türevin üstü.

Güncel Türkçe Sözlük

kerte anlamı
is. 1. İşaret için yapılmış çentik veya iz, kerti. 2. mec. Derece, radde: "Bu öldürme sözünü mübalağanın son kertesi olarak kullanmıştım." -R. N. Güntekin.

Tarama Sözlüğü

kerte anlamı
Derece, kıvam, zaman, çağ

Türkçe - İngilizce

kerte anlamı
isim
1) rhumb

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kerte anlamı İt..quarta
Derece, radde: § "... habisin izini de bulmuşlar ve Tamam yakalamak kertesine gelmişlerken şaki-i merkum iki direkli ve ki latin yelkenli bir Korsika kayığına rakiben denize açıldığını lede'l-istihbar meyus kalmışlardır." -Ahmet Midhat Efendi, Haydut Montari, 210. § "Dinleyicilerin işittiklerinden heveslenip son kerte naif biçimde yazdıkları metinlerin dosyaları" -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 35. § "… bu makine dünyasının son buhranı kertesinde beklenen fikrin kahramanı zuhur edecek…" -Necip Fazıl Kısakürek, O ve Ben, 62. § "Üsküplü'nün ittihatçılarla ilgili fikirleri özde her ne kadar rahmetli pederiminkine benzese de son kertede daha kesin ve inkılapçıdır." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 108.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kerte anlamı
Derece.

Gaziantep
Kemaller, Bulgaristan

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Kerte anlamı
KasTamonu ili, Pınarbaşı ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

kerte eş anlamlısı

derece
is. 1. Bir süreç içindeki durumlardan her biri, basamak, aşama, rütbe, mertebe: "Hukuk tahsilini Paris'te bitirmiş, birinci derece diploma almıştı." -Ö. Seyfettin. 2. e. Denli, kadar: "Beyoğlu'nda bu derece itibar görmemişti." -E. E. Talu. 3. fiz. Ölçü aletlerinin ölçeğinde belirtilmiş bulunan başlıca bölümlerden her biri: Sıcakölçerin dereceleri. 4. fiz. Sıcaklıkölçer: "Hastaların ateşini ölçen aletle, dereceyle ancak asker ocağında karşılaşabilirdi." -N. Hikmet. 5. kim. Bir çözeltinin yoğunluğunu ölçmede kullanılan birim. 6. mat. Bir çemberin üç yüz altmışta birine eşit olan açı birimi: Dik açılar doksan derecedir. 7. sp. Başarı gösterme.
kerti
is. 1. Kerte. 2. sf. hlk. Bayat (ekmek, et).
radde
is. esk. Derece, kerte: "İşe polisi karıştırmadım. Son raddeye gelmedikçe de karıştırmak niyetinde değilim." -R. H. Karay.

"kerte" için örnek kullanımlar

Kerteriz kelimesi Türkçede pusula kadranının çevresindeki yön gösteren çentikler anlamındaki kerte kelimesinden türemiş olabilir.
Kaynak: Kerteriz
Nunes kerte hattı fikrini dillendiren ilk kişi ve Latince soyadıyla isimlendirilen nonius gibi birçok ölçü aletinin mucididir
Kaynak: Pedro Nunes
modelin tersine her şeyin kerte kerte, adım adım, basit den karmaşığa doğru ilerlediği, sürekli gelişen, hareketli bir gelişme modeli sunuyor.
Kaynak: Kör Saatçi
Meridyenleri aynı açı ile kesen hatlara "kerte hattı " denir. Meridyenler birbirine paralel olduğu için kerte hattı doğrudur.
Kaynak: Merkatör projeksiyonu
Onlarda,biz bu kayalara kerte kerte oturacak yer buluruz,ev yaparız derler. ondan sonra köyün adı Kertmen olarak kalır. Kültür
Kaynak: Kertmen, Kahramanmaraş
Roma'nın genişlemesi Latinceyi Avrupa'nın geneline yaydı ve zamanla Halk Latincesi evrimleşti ve farklı konumlarda kerte kerte bir dizi
Kaynak: Roma Cumhuriyeti

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.