Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lakırtı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

lakırtı anlamı
is. (l ince okunur) 1. Söz, laf: "Biz burada lakırtıya başlayalı iki dakika ya oldu ya olmadı." -P. Safa. 2. mec. Boş söz, dedikodu, laf: Lakırtıdır o, aldırma!

lakırtı eş anlamlısı

dedikodu
is. Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan konuşma, kılükal: "Zaten ufacık mahalle, dedikodu desen diz boyu." -E. Şafak.
laf
is. (l ince okunur) 1. Söz, lakırtı: Ben lafımı bitirmeden o atıldı. 2. Sonuçsuz, yararı olmayan söz: Onun söyledikleri laftan ibaret. 3. Konuşma. 4. Konu, mevzu, bahis: Lafı değiştirdi. 5. ünl. "Öyle şey olamaz, bu sözün hiçbir değeri yok" anlamlarında hafifseme yollu kullanılan bir söz: Şunu yapacakmış, bunu yapacakmış, laf! 6. mec. Dedikodu.
söz
is. 1. Bir düşünceyi eksiksiz olarak anlatan kelime dizisi, lakırtı, kelam, laf, kavil. 2. Bir veya birkaç heceden oluşan ve anlamı olan ses birliği, kelime, sözcük. 3. Bir konuyu yazılı veya sözlü olarak açıklamaya yarayan kelime dizisi: "Yer yer birçok türküde rastladığımız beylik sözler de vardı içinde." -B. R. Eyuboğlu. 4. Kesinlik kazanmayan haber, söylenti: Ortalıkta bir söz dolaşıyor. 5. Bir işi yapacağını kesin olarak vadetme: O, sözünde duran bir adamdır. 6. Müzik parçalarının yazılı metni, güfte: Şarkının sözleri çok anlamlı.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.