Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

madun ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

madun anlamı
is. (ma:du:n) esk. 1. Alt. 2. Ast.

madun eş anlamlısı

alt
is. 1. Bir şeyin yere bakan yanı, zir, üst karşıtı: "Pantolonlarımızı şiltelerimizin altına seriyoruz, onlar bütün hafta orada ütüleniyor." -Z. O. Saba. 2. Bir nesnenin tabanı: "Ayağındaki altları nalçalı koca bahçıvan kunduraları ile ona yetişmesi imkânsızdı." -O. C. Kaygılı. 3. Oturulurken uyluk kemiklerinin yere gelen bölümü: Altına sandalye çekmek. 4. Bir şeyin yere yakın bölümü. 5. Yanan ocağın alevi: "Fokurdamaya başlayan çaydanlığın altını kapadı." -H. Taner. 6. Birine göre alt aşamada olan kimse, madun. 7. sf. Sınıflamalarda ikinci derecede olan: Alt sınıf. Alt cins. Alt takım. 8. sf. Birkaç şeyden aşağıda olan: "Yeleğinin alt düğmesi iliklenmemiş." -H. Taner.
ast
is. 1. Alt. 2. Birinin buyruğu altında olan görevli, madun. 3. Birine göre alt aşamada olan kimse, madun. 4. ask. Rütbe veya kıdemce küçük olan asker.

"madun" için örnek kullanımlar

olmadıklarını Louis Althusser devletin ideolojik aygıtlarıyla açıklamaya çalışırken, Antonio Gramsci de madun kültürü bakış açısıyla yaklaşır.
Kaynak: Yanlış bilinç
Goethe, sadece orta sınıf kahramanı, madun, kısa süreli, bugün çoktan solmuş olan ideolojinin yaratıcısı olma konusunda, onu hiç okumamış
Kaynak: Johann Wolfgang von Goethe
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.