Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

AST ne demek?

 - 5 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

AST anlamı İng. aspartate transaminase
Aspartat transaminaz.

Divanü Lügati't-Türk

ast anlamı
sokak
ast anlamı
(Çiğil) sokak

Güncel Türkçe Sözlük

ast anlamı
is. 1. Alt. 2. Birinin buyruğu Altında olan görevli, madun. 3. Birine göre alt aşamada olan kimse, madun. 4. ask. Rütbe veya kıdemce küçük olan asker.

Türkçe - İngilizce

ast anlamı
isim
1) subordinate
2) underling
3) junior
4) subaltern
5) understrapper
sıfat
1) subordinate
2) junior
3) inferior
4) subaltern
5) bye
ön ek
1) sub-

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

ast anlamı
Höst: Şu öküze asst de be!

Yukarıdemirciler -Zonguldak

ast anlamı
Alt.

-Manisa

AST eş anlamlısı

alt
is. 1. Bir şeyin yere bakan yanı, zir, üst karşıtı: "Pantolonlarımızı şiltelerimizin altına seriyoruz, onlar bütün hafta orada ütüleniyor." -Z. O. Saba. 2. Bir nesnenin tabanı: "Ayağındaki altları nalçalı koca bahçıvan kunduraları ile ona yetişmesi imkânsızdı." -O. C. Kaygılı. 3. Oturulurken uyluk kemiklerinin yere gelen bölümü: Altına sandalye çekmek. 4. Bir şeyin yere yakın bölümü. 5. Yanan ocağın alevi: "Fokurdamaya başlayan çaydanlığın altını kapadı." -H. Taner. 6. Birine göre alt aşamada olan kimse, madun. 7. sf. Sınıflamalarda ikinci derecede olan: Alt sınıf. Alt cins. Alt takım. 8. sf. Birkaç şeyden aşağıda olan: "Yeleğinin alt düğmesi iliklenmemiş." -H. Taner.
madun
is. (ma:du:n) esk. 1. Alt. 2. Ast.

"AST" için örnek kullanımlar

İktidarlar zamanla el değiştirir. Ast olan üst, üst olan ast olabilir.
Governments change hands over time. Ast the top, top, which may be subordinate.
Kaynak: merhabahaber.com
Bursa'da bir çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü ast üstünde eğlenerek geçirdi.
A couple of Bursa, February 14, Valentine's Day spent having fun on asthma.
Kaynak: yenibursa.com
Yargılamalarda ast rütbelerden bu kadar insan muhatap alınacağına emir veren ve en üst makamda bulunanlar bu konuların muhatabı olmalıydı.
Order that the proceedings be taken at junior ranks, and deal with so many people hit the top of the tenure should be addressed to these issues.
Kaynak: internetajans.com
2013 yılı içerisinde önümüzdeki aylarda Kuvvet Komutanlıklarında özellikle Denizcilik Kuvvet Komutanlığında subay ve ast subayların istifa edeceği iddiaları doğru mudur?
Commands in the coming months, especially in the year 2013 Maritime Forces Command Force officers and junior officers to resign the claims true?
Kaynak: haberciniz.biz
Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarının ast komuta kademelerinde eğitim, sevk ve idare ile diğer idarî işlerde
Kaynak: Astsubay
FLTK (F ast L ight T ool k it), Bill Spitzak tarafından C++ ile geliştirilmiş çapraz platform GUI (grafiksel kullanıcı arayüzü)
Kaynak: FLTK
Disciplina, Roma mitolojisi ndeki küçük (ast) ilahlardan, disiplin in tecessümü (vücut buluşu/bulmuş hali) ve tanrıçası. Özellikle
Kaynak: Disciplina
5.4 ast. ort) bir sonraki sezon 700,000$ bedelle Yunanistan 'ın önde gelen takımlarında AEK'ya transfer oldu. Bir sonraki sezon İzmir '
Kaynak: Vrbitsa Stefanov
Kariyeri : 1.3 ast. ort.Euroleague : 9.2 sayı ort., 4.5 reb. ort. 2001-2002: Cibona Zagreb. Euroleague: 10.0 sayı ort., 5.9 reb.
Kaynak: Nikola Prkačin
Kariyeri : 2.4 ast. ort.) 1998-1999: Ülkerspor. (TBL : 6.9 sayı ort., 3.3 reb. ort.) 1999-2000: Ülkerspor. (TBL : 6.8 sayı ort., 2.5 reb.
Kaynak: Haluk Yıldırım
Ast katı ve üst katı açısından diğer birimlerin tabi olduğu kurallara tabidir. Uygulamada, özellikle ast katları kullanılmaktadır
Kaynak: Henri (birim)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.