Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mazbata ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mazbata anlamı
is. esk. Tutanak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

mazbata anlamı
< Ar. mazbata: mazbata; tutanak || mazmanta

mazbata eş anlamlısı

tutanak
is. 1. Meclis, kurul, mahkeme vb. yerlerde söylenen sözlerin olduğu gibi yazıya geçirilmesi, zabıt, zabıtname. 2. Belgelenmesi gereken bir durumu tespit edenler tarafından imzalanan belge, zabıt varakası. 3. Birçok kimsenin imzaladığı rapor, mazbata.

"mazbata" için örnek kullanımlar

Meclislerden, resmi heyetlerden ve idari davalarla ilgili olmayarak Danıştaydan verilen mazbata, ilam ve kararlarla hakem kararları:
Kaynak: Damga vergisi
Deli Mehmed'in kardeşi Cafer ile oğlu Ahmed, Kör Sarı Ahmed ve Haco hakkında bazı ifadata dair Karahisr-ı Sahib Meclisi mazbata hazırlamıştır
Kaynak: Davulga, Emirdağ
milletvekili olarak seçimlere katıldı, İstanbul milletvekili olarak seçildi 2 Mayıs 1999 'da ,Yüksek Seçim Kurulu 'ndan mazbata sını alan, Kavakçı 21.
Kaynak: Merve Kavakçı
Akademisi benzeri bir akademinin kurulması fikrini desteklemekteydi; bunun faydalarını anlatan bir mazbata hazırlayacak Sultan Abdülmecit'e sundu.
Kaynak: Ahmet Cevdet Paşa
Genel Seçimleri ile her ilden yasalarda belirtilen miktarda üye Yüksek Seçim Kurulu kararı ile mazbata alarak Meclis üyeliğine hak kazanırlar.
Kaynak: Türkiye Büyük Millet Meclisi
bölgelerinden aldıkları oylarla; geri kalan 70 milletvekili ise partilerinin ülkedeki genel oy ortalamasına göre mazbata almaya hak kazanır.
Kaynak: Litvanya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.