Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

melodi ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

melodi anlamı Fr. mélodie
(fizik)

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

melodi anlamı Alm. Melodie İtl: Melos:Ses
1. Müzikte, ince ve kalın seslerle yaratılan hareket. 2. Konuşmada ince ve kalın ses hareketlerinde sesli harflere bir nitelik vermek.

Güncel Türkçe Sözlük

melodi anlamı
is. (l ince okunur) müz. Ezgi: "Biz bu melodileri ilk olarak Cemal Sahir operetlerinden duymuş, bellemiştik." -H. Taner.

Kişi Adları Sözlüğü

Melodi anlamı Köken: Fr.
Cinsiyet: Kız
Belli bir kurala göre yaratılan, kulağa hoş gelen ses dizisi.

Türkçe - İngilizce

melodi anlamı
isim
1) melody
2) tune
3) chime
4) sound
5) theme
6) air
7) strain

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

melodi anlamı Fr.mélodie
Ezgi:§ "... bir melodiye refakat eden saksafondaki ateşli, sabırsız notalarla âdeta haykırıyordu." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 162. § "Acemlerin halk kısmı da melodilerinde devam ettiler." -Ziya Gökalp, Terbiyenin Sosyal ve Kültürel Temelleri, 242. § "... ağırdan başlayıp coşkuya doğru yol alan ten melodileri." -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 64. § "Bizim anlamamıza imkân olmayan bir melodiyi dinleyerek hayallere dalmak onun için sanki yeter artar bir mutluluktur." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 97. § "Nüzhet'in çaldığı havanın neşeli ritmini duymuyor, yalnız melodideki elemi duyuyordum." -Peyami Safa, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, 77. § "Numarası çevrilince Karaköy-Kadıköy vapur iskelelerinin eski turnikeleri gibi melodiyle gıcırdanarak söylenir, kimi zaman çevirenin değil, kendi istediği yeri bağlardı." -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 101.

melodi eş anlamlısı

ezgi
is. 1. müz. Belli bir kurallara göre düzenlenmiş, kulağa hoş gelen ses dizisi, haz, nağme, melodi: "Pir Sultan ağzından bir ezgi okuyup tüm yürekleri kendine bağladı." -K. Bilbaşar. 2. müz. Bir müzik parçasında baştan sona kadar belirli yerlerde tekrarlanan ses dizisi. 3. mec. Kulağa hoş gelen ses veya söz dizisi. 4. mec. Gidiş, yol, tarz, tempo: Bundan böyle aynı ezgide sürüp gidemez. 5. hlk. Üzüntü, sıkıntı.

"melodi" için örnek kullanımlar

Ezgi ya da melodi (Yunanca μελῳδία - melōidía) sözcüğü ses dizisi anlamına gelmektedir. Belli bir duyguyu yansıtması için yan yana
Kaynak: Ezgi
Solo gitar çoğunlukla gitar ın ince notalarında çalınan, ritim gitar a göre daha hızlı olan melodi ler bütününe verilen isim.
Kaynak: Solo gitar
Bağırsaktan yapılmış üç melodi teli vardır (bazı çalgılarda metalden dördüncü bir melodi teli daha bulunur). olarak titreşip melodi
Kaynak: Sarangi
bas gitar , klavye ve bateri gibi enstrümanlarla beraber vokal melodi taşıyan popüler müzik formudur. Org ve piyano gibi klavyeli
Kaynak: Rock müzik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.