Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

miyar ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

miyar anlamı
is. (miya:rı) esk. 1. Değerli madenlerde yasanın istediği ağırlık, saflık ve değer derecesini gösteren ölçü. 2. mec. Ölçüt, ölçü: "Pakize bu son fikri fazla beğenmişti ve itiraf edeyim ki Pakize'nin zevki benim için bir çeşit miyar olmuştu." -A. H. Tanpınar. 3. kim. Ayıraç.

Türkçe - İngilizce

miyar anlamı
isim
1) reagent
2) standard
3) test

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

miyar anlamı
Akarsu, kaynak.

Alaçeşme *Akseki -Antalya

miyar anlamı
Çimenler biçildikten sonra yeniden biten küçük taze otlar.

-Artvin

miyar eş anlamlısı

ayıraç
is. kim. Maddeleri kimyasal birleşime veya ayrışıma uğratarak niteliklerini belirlemede kullanılan bileşikler, belirteç, miyar, reaktif.
ölçü
is. 1. Bir niceliği, o nicelik için kabul edilmiş birimlerden birine göre oranlayarak değerlendirme, mizan. 2. Bu değerlendirmede kullanılan birim, ölçme birimi: "Ziyanımız, ölçülere sığmayacak kadar büyüktür." -R. E. Ünaydın. 3. Ölçme sonucu bulunan rakam: Odanın ölçüsü. 4. Belirlenmiş boyut: Elbise ölçüsü. Bel ölçüsü. 5. Ölçüt. 6. mec. Değer, itibar: "Şimdiki ölçülere uymaz bir biçimi vardı." -Y. Z. Ortaç. 7. mec. Aşırı olmama, ılımlı, uygun olma durumu: Hiçbir şeyde ölçüyü aşmamalı. 8. ed. Bir şiirdeki dizelerin hece ve durak bakımından denk oluşu, vezin. 9. müz. Bir ezginin eşit bölümlere ayrılışı.
ölçüt
is. Bir yargıya varmak veya değer vermek için başvurulan ilke, kıstas, mısdak, kriter: "Geç kalmış bile olsak biz Batı'ya, Batı'nın uygarlık ölçü ve ölçütlerine çoktan uymuşuz." -T. Dursun K.

"miyar" için örnek kullanımlar

İzmir 2012 yılında 33 miyar TL vergi verdi.
TL in Izmir in 2012, gave 33 reagents.
Kaynak: haberekspres.com.tr
2012 yılının başında AVM'ler için hedeflemiş olduğumuz 48 Miyar TL ciro aşılarak 50 Milyar TL ciro gerçekleşti.
At the beginning of 2012 we have aimed for AVMs turnover of £ 48 Miyar turnover of £ 50 billion was surpassed.
Kaynak: turkiyeturizm.com
Merkez Bankası bilançosunun gelir gider hanesinin, hata ve noksan sütununda 12 miyar 700 milyon dolarlık bir rakam var.
Digit of the Central Bank's balance sheet income and expense, errors and omissions column reagent 12 is a figure of $ 700 million.
Kaynak: haberimport.com
İhracatımızda hangi ülke ne kadar pay almış, oraya da bakalım: Türkiye'nin 2013 yılı Şubat döneminde en fazla ihracat yaptığı ülke 1 miyar 78 milyon dolar ile yine Almanya.
The share of exports to countries which have taken a look there: Turkey in February of 2013, more than 1 billion 78 million dollars exporting country still in Germany.
Kaynak: ekonomi.bugun.com.tr
Oksijen Çelişkisi yaklaşık 2.4 miyar yıl önce Paleoproterozoyik dönemin başında jeolojik Sideryan çağında meydana geldiğine inanılan çok
Kaynak: Oksijen Felaketi
Mal varlığı, tahmini olarak 3,5 miyar dolar dır ve genel olarak gayrimenkule dayalıdır. Eşi Anne Walton, Wal-Mart varisidir.
Kaynak: Stan Kroenke
konsorsiyum, daha güvenli batı tipi iki hafif su nükleer santralinin Kuzey Kore'de inşa edilmesi için 4,6 miyar dolarlık bir antlaşma imzaladı.
Kaynak: Kuzey Kore nükleer tartışmasının yakın tarihçesi
1,10 miyar yıl önce | Eşeyli ve eşeysiz çoğalabilen, iki kamçılı ve iri çekirdekli, stigma ya sahip ilk ateşrengi algler in görülmesi
Kaynak: Evrim zaman çizelgesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.