Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

odunluk ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

odunluk, -ğu anlamı
is. 1. Odun konulan yer: "Aşağıda mutfak, yanında bir bulaşıkhane ile bir uşak odası, bir odunluk, bir kömürlük." -S. F. Abasıyanık. 2. sf. Odun durumuna getirilip yakılmaya elverişli (ağaç). 3. mec. Kabalık, anlayışsızlık.

Türkçe - İngilizce

odunluk anlamı
isim
1) woodshed
2) shed

odunluk eş anlamlısı

anlayışsızlık
is. 1. Anlayış kıtlığı, kafasızlık, kalın kafalılık, vurdumduymazlık, izansızlık, gabilik: "Bir gün tatsızlıklar başlayacaksa bu, onun anlayışsızlığı yüzünden olacaktı." -T. Buğra. 2. Hoşgörüsüzlük.
kabalık
is. 1. Kaba olma durumu. 2. Kaba davranış, nezaketsizlik, huşunet: "Bu kabalığımı şimdiki vaziyetime bağışlayınız." -P. Safa.

"odunluk" için örnek kullanımlar

Kızın isminin baş harflerinin dizelerini oluşturduğu şiiri, evlerinin terasında bulunan odunluk kapısının iç kısmına yazar. Kız, balkona
Kaynak: Sunay Akın
kendisini dergahında ziyaret eder ve Geyikli Baba, gazinin ısrarı üzerine dergahın çevresindeki küçük bir araziyi odunluk olarak kabul eder.
Kaynak: Babasultan, Kestel
Mekân ve yön tanımlarını karşılar; Oda, sınıf, kuzey, odunluk, sol v.b. Sayıların tanımlarını karşılar; On, yedi, otuz v.b. Akrabalık adı
Kaynak: İsim
Dağları ve bu sıradağa bağlı dağlardan kesilen odunlar, arabalar ve su yolu ile Alaplıya indirilmiş ve burada kereste ve odunluk olarak ayrılmış.
Kaynak: Aşağıdağköy, Alaplı
körgucunun dere,büyük iğdeli,kücük iğdeli,sarıyaprak,hutbasan, kel omar,odunluk,bozkır,hasanka,küçükbölük,güverçinlik. ağtepe,.?
Kaynak: Sofularçiftliği, Sulakyurt
Ekilmeye müsait alanları buğday ve mısır ekerek değerlendirirken diğer yerlerden odunluk ve hayvan yemi için kullanmaya başlar.
Kaynak: Latifli, Çayeli
Tarihçe: Her evin yanında ahır, bahçe, odunluk vb. yerler mevcuttur. Samanlıklar ve harman yerleri genellikle köyün kenar bölgelerindedir.
Kaynak: Hüseyingazi, Niksar
Kuruluk: Evin önünde veya yan tarafında bir tarafı açık olan büyükçe kulübe odunluk. Yencek: Lafını sözünü bilmeyen, yerli yersiz konuşan
Kaynak: Yukarıovacık, Gerede
Kuruluk: Evin önünde veya yan tarafında bir tarafı açık olan büyükçe kulübe odunluk. Yencek: Lafını sözünü bilmeyen, yerli yersiz konuşan
Kaynak: Aşağıovacık, Gerede
Okulun ana binasının arkasında odunluk ve tuvaletler bulunur. Son zamanlarda da 1989'da Ülfet Karaman'ın muhtarlığında okulun yanına bir
Kaynak: Köseler, Gümüşhacıköy

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.