Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ofis ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

ofis anlamı
is. İş yeri, daire, büro: "Alım satım ofisi müdürü resmî kanaldan bir şey yapılamayacağını anlamıştı." -R. H. Karay.

Türkçe - İngilizce

ofis anlamı
isim
1) office

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

ofis anlamı Fr.office
1. İş yeri, daire, büro: § "İhtiyat akçesi olarak ofiste kalsın; çünki burada haftada iki liradan fazla kimseye para vermezler." -Ziya Gökalp, Ziya Gökalp'ın Mektupları, 191. § "Orada bekliyor, ‘bekle' denilen yerde, birkaç ofis koltuğu dolu olduğu için…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 114. 2. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden kısalma: § "Doğrusunu isterseniz ben de, ofise yeni gelmiş bir köylü safiyeti içerisinde..." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 172.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

Ofis anlamı
Ofis, Diyarbakır'da bir semt

Diyarbakır

ofis eş anlamlısı

büro
is. 1. Çalışma odası, yazıhane: Mühendislik bürosu. 2. Danışma ve yazı işlerinin yürütüldüğü iş yeri: "Amerikan usulü hususi bir dedektif bürosu açmış." -R. H. Karay. 3. Bölüm, şube: Narkotik büro. 4. Yazı masası.
daire
is. (da:ire) 1. Bir yapının konut olarak kullanılan bölümlerinden her biri, kat: "Bu koskoca binanın, pasajın arka tarafında bir kısım daireleri ayrıca kiraya verilmiş." -H. F. Ozansoy. 2. Belirli devlet işlerini çevirmekle görevli kuruluşlardan her biri: "Eskiden hem bir dairede beraber bulunmuşlar hem de silah arkadaşlığı etmişlerdi." -R. H. Karay. 3. Bu kuruluşların içinde çalıştıkları yapı. 4. Bir yapı veya gemide belli bir işe ayrılmış bölüm: "Yemeği, selamlık dairesinin üst katındaki yemek salonunda yediler." -M. Ş. Esendal. 5. mec. Soyut kavramlarda belli sınır, ölçü: "Serkeşliklerden vazgeçerek edep ve itaat dairesine dönünüz!" -N. F. Kısakürek. 6. mat. Bir çemberin içinde kalan düzlem parçası. 7. müz. Saz takımında usul vurmaya yarayan tef.

"ofis" için örnek kullanımlar

Girişte ise bilet gişeleri, idari ofis, kafeterya ve tuvaletler yapılıyor.
In the entrance ticket booths, administrative offices, a cafeteria and toilets is done.
Kaynak: gercekgundem.com
Türkiye'de Ağaoğlu'nun Finans Merkezi Projesi'nden 2 ofis bloğu açacağız.
Ağaoğlu Financial Center Project in Turkey will open two office blocks.
Kaynak: iha.com.tr
Ofis içerisinden 20 bin metrekare toplu alım yapmak istiyorlar.
They want to make a bulk purchase of 20 thousand square meters of office inside.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Normal masaüstü ve ofis uygulamalarında herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
Did not encounter any problem with the normal desktop and office applications.
Kaynak: chip.com.tr
LibreOffice, The Document Foundation tarafından geliştirilen, pek çok platformda çalışan ve diğer ofis programlarıyla uyumlu, özgür ve
Kaynak: LibreOffice
Toplam ofis sayısı 5.619'dur. Bu ofislerinde yaklaşık 110.000 çalışanı vardır. RE/MAX'ın franchise bedeli 24.000 dolar olup, toplam
Kaynak: RE/MAX
LibreOffice Writer, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in kelime işlemci aracıdır.
Kaynak: LibreOffice Writer
LibreOffice Draw, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in çizim ve grafik düzenleme
Kaynak: LibreOffice Draw
Avrupa Yakası adlı dergide ofis boy olarak çalışıyordu. 4. sezonda diziden ayrılmış yerine Tanrıverdi diziye katılmıştır. Kategori:Avrupa
Kaynak: Şehsuvar Kementoğlu
CN Kulesi, Edmonton 'da (Kanada ) ofis olarak kullanılan bir gökdelendir. 26 katlı bina 111 metre uzunluğundadır. 1966'da tamamlanmıştır.
Kaynak: CN Kulesi (Edmonton)
org Draw uyumlu, OpenOffice.org ofis paketinin bir parçası olan vektörel grafik düzenleyici yazılımdır. Scribus ve Microsoft Publisher
Kaynak: OpenOffice.org Çizim
LibreOffice Base, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in veritabanı yönetim aracıdır.
Kaynak: LibreOffice Base
LibreOffice Impress, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in sunum yazılımıdır.
Kaynak: LibreOffice Impress
LibreOffice Calc, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in hesap tablosu aracıdır.
Kaynak: LibreOffice Calc
LibreOffice Math, The Document Foundation tarafından geliştirilen ofis yazılım ailesi olan LibreOffice 'in formül düzenleme aracıdır.
Kaynak: LibreOffice Math

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.