Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

oylumlu ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Uygulayım Terimleri Sözlüğü

oylumlu anlamı
bakınız» üçboyutlu.

Güncel Türkçe Sözlük

oylumlu anlamı
sf. 1. Oylumu olan, hacimli. 2. mec. Büyük, geniş.

Türkçe - İngilizce

oylumlu anlamı
voluminous

oylumlu eş anlamlısı

büyük
sf. 1. Boyutları, benzerlerinden daha fazla olan (somut nesne), makro, küçük karşıtı: "Büyük ağaçların altında, gazinoya doğru gidiyoruz." -Y. Z. Ortaç. 2. Çok, ortalamayı aşan (soyut kavram): "Büyük bir cevap sıkıntısı geçirdikten sonra itiraf etti." -P. Safa. 3. Niceliği çok olan: "Benim büyük kalabalıklara karşı ürkekliğim vardır." -R. N. Güntekin. 4. Üstün niteliği olan: "Molière büyük adammış, yeryüzüne gelmiş kişilerin en büyüklerinden biri." -N. Ataç. 5. Yetişkin, belli bir yaşa gelmiş: "Büyüklerin tandır sefasına ayıracak zamanları yoktu." -A. Kutlu. 6. Önemli: "Ömrünün tek ve büyük oyunu bitmişti." -T. Buğra.
geniş
sf. 1. Eni çok olan, enli, vâsi: "Geniş, bomboş bir taşlığın serin, rutubetli küf kokusu duyuldu." -P. Safa. 2. Alanı büyük olan, makro, dar karşıtı: "Bu ağaç, bir geniş bostan duvarının dış tarafında idi." -O. C. Kaygılı. 3. Bol (elbise). 4. Kapsamı büyük, dar sınırlar içinde kalmayan, yaygın, makro: Geniş anlamlı. 5. mec. Kolay kolay tasalanmayan, hoşgörülü, rahat: "Besbelli geniş, olabildiğince umursamaz görünmek istiyordu." -A. İlhan. 6. mec. Çok: Geniş iş alanları sağlandı.
hacimli
sf. Hacmi olan, oylumlu.

"oylumlu" için örnek kullanımlar

Birkaç benzeri bulunan ve oldukça oylumlu (Radloff ve S.Y. Malov baskısı 707 sayfa) olan Altun Yaruk, burkancılığın (budizmin) esaslarını
Kaynak: Altun Yaruk
edebiyatı okumaya başlayan Meryem, içindeki adalet duygusuna karşılık gelen güçlü ilkelerin oylumlu açılımlarıyla karşılaştığı Kur'an'a yönelir.
Kaynak: Meryem Cemile
Anadolu gerçeğini yansıttılar. Mehmet Âkif Ersoy , büyük oylumlu, öyküsel şiirini derleyen Safahat dizisinde aruz veznini halkın konuşma
Kaynak: Türk edebiyatı
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.