Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rabıtalı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

rabıtalı anlamı
sf. 1. Düzgün, düzenli: "Acaba Gecik'te rabıtalı bir ev bulmak kabil mi?" -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. Sözünü bilen, tutarlı, ağırbaşlı: "Gönül isterdi ki herkes akıllı ve rabıtalı olsun." -A. Ş. Hisar. 3. Bağlantılı.

rabıtalı eş anlamlısı

ağırbaşlı
sf. (ağı'rbaşlı) 1. Davranışları ölçülü, olgun (kimse), vakur, ciddi, hoppa karşıtı: "Büyüdükçe sabırlı, ağırbaşlı bir insan oldu." -Y. Atılgan. 2. Değeri çok olan, ağır: "Taşralarda ağırbaşlı kitaplar okumaya kalkışan öğrencileri, arkadaşları sarakaya alır." -S. Birsel. 3. Gösterişli.
bağlantılı
sf. Aralarında bağlantı bulunan, irtibatlı, rabıtalı, bağlantılı.
düzenli
sf. 1. Düzeni olan, yerli yerinde, kararlı, tertipli, muntazam: "Hele, düzenli giyim diye bir dertleri hiç yoktur." -S. Ayverdi. 2. Sistemli, nizamlı, metodik.
düzgün
sf. 1. Doğru ve pürüzsüz, muntazam: Düzgün tahta. Düzgün yol. 2. Düzenli, kusursuz, insicamlı, rabıtalı, muntazam. 3. İyi: "Belli ki hâlleri vakitleri çok düzgün değil." -M. Ş. Esendal. 4. zf. Kurala uygun olarak, kusursuz bir biçimde: Düzgün konuşuyor. 5. mat. Kenar veya ayrıtları ile açıları birbirine eşit olan (biçim): Düzgün çok yüzlü. 6. is. esk. Fondöten.
tutarlı
sf. Aralarında çelişki bulunmayan, her bakımdan uyumlu, insicamlı.

"rabıtalı" için örnek kullanımlar

hoşlanmayan, devlet kuvvetlerine itaati benimseyen, rabıtalı, cumhuriyete, cumhuriyetin bütün şartlarına riayet eden, efendi ve centilmen Türklerdir.
Kaynak: Serbest Cumhuriyet Fırkası

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.