Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şanson ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

şanson anlamı İng. song Alm. song Fr. chanson
1. Günlük ve politik konulara ya da aşk, şarap, yaşama sevinci gibi konulara değinen, kabarelerde söylenen şarkı, 2. Müzikli oyunlarda tek kişinin söylediği şarkı. Örnek: Brecht'in yapıtları.

Güncel Türkçe Sözlük

şanson anlamı
is. ed. ve müz. 1. Kıta adı verilen ve şarkı gibi söylenen mısra dizisi. 2. Şarkı. 3. Melodi.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

şanson anlamı Fr.chanson
1. Kıta adı verilen ve şarkı gibi söylenen mısra dizisi: "Şansan, romans, şansonet çeşitleriyle pehlivanlık." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 33. 2. Şarkı. 3. Melodi.

şanson eş anlamlısı

melodi
is. (l ince okunur) müz. Ezgi: "Biz bu melodileri ilk olarak Cemal Sahir operetlerinden duymuş, bellemiştik." -H. Taner.
şarkı
is. müz. 1. Tonlama değişiklikleriyle çeşitli duygular uyandıran uyumlu, ezgili insan sesleri dizisi. 2. Klasik Türk müziğinde aşk üzerine söylenen, nakaratı ve ara nağmesi olan parça: "Şirket vapurları, bir şarkının nakaratı gibi ikide bir geçerlerdi." -A. Ş. Hisar. 3. Ezgi, müzik parçası, melodi, liet: "Ayaklarımızdaki zincirler, esirliğin ağır ve cefalı şarkılarını söyleyecektir." -R. E. Ünaydın. 4. ed. Divan edebiyatında, bestelenmek için dörtlükler biçiminde ve uyaklı olarak yazılmış olan şiir biçimi.

"şanson" için örnek kullanımlar

şarkı söyleyen en başarılı sanatçılardan görülen Kaas, klasik şanson tarzında eser icra etmez; pop , caz ve şanson arası bir tarza sahiptir.
Kaynak: Patricia Kaas
Müzik tarzı ambient ile neoklasik darkwave türlerinin karışımıdır ve Fransız şanson ları, opera çalışmaları ve tarihi konuşmalardan
Kaynak: Les Joyaux De La Princesse
Kabare, şanson, ve caz tarzlarını buluşturan albüm Türk müzik piyasasında bir ilk niteliği taşımaktadır. Diskografi : Stüdyo albümleri |!
Kaynak: Şirin Soysal
Bazı şarkıları balad ve şanson olarak adlandırılmaktadır. Ancak caz , rock and roll ve hatta Bulgar folk müziği şarkıları da vardır.
Kaynak: Paşa Hristova
Albümde blues , rock , şanson ve eski Türk pop olmak üzere birçok tarzda şarkılar yer aldı. Kaybedenler Kulübü albümünde özgün
Kaynak: Kaybedenler Kulübü

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.