Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şarkı ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

şarkı anlamı Fr. Chanson, Chant
Ezgilenmek üzere veya o tarzda yazılan koşuk.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

şarkı anlamı Fr. chanson, chant
1. Kavuştaklı bir divan koşuk biçimi. 2. Bestelenerek ırlanan bir tür: / Sevdiğim canım yolunda hake yeksan olduğum / İyddir çık naz ile seyrana kurban olduğum / Ey benim aşkında bülbül gibi nalân olduğum / İyddir çık naz ile seyrana kurban olduğum / Sen açıl gül gibi zar ile hezar olsun Nedim / Bend bend olsun ham-ı zülfün şikâr olsun Nedim / Sen salın cana yolunda hâksar olsun Nedim / İyddir çık naz ile seyrana kurban olduğum. (Nedim'in bir şarkısından ilk ve son bağlam)

Güncel Türkçe Sözlük

şarkı anlamı
is. müz. 1. Tonlama değişiklikleriyle çeşitli duygular uyandıran uyumlu, ezgili insan sesleri dizisi. 2. Klasik Türk müziğinde aşk üzerine söylenen, nakaratı ve ara nağmesi olan parça: "Şirket vapurları, bir şarkının nakaratı gibi ikide bir geçerlerdi." -A. Ş. Hisar. 3. Ezgi, müzik parçası, melodi, liet: "Ayaklarımızdaki zincirler, esirliğin ağır ve cefalı şarkılarını söyleyecektir." -R. E. Ünaydın. 4. ed. Divan edebiyatında, bestelenmek için dörtlükler biçiminde ve uyaklı olarak yazılmış olan şiir biçimi.

Türkçe - İngilizce

şarkı anlamı
isim
1) song
2) ballad
3) band
4) lay
5) carol

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

şarkı anlamı
(< Ar. şarkı) şarkı

şarkı eş anlamlısı

ezgi
is. 1. müz. Belli bir kurallara göre düzenlenmiş, kulağa hoş gelen ses dizisi, haz, nağme, melodi: "Pir Sultan ağzından bir ezgi okuyup tüm yürekleri kendine bağladı." -K. Bilbaşar. 2. müz. Bir müzik parçasında baştan sona kadar belirli yerlerde tekrarlanan ses dizisi. 3. mec. Kulağa hoş gelen ses veya söz dizisi. 4. mec. Gidiş, yol, tarz, tempo: Bundan böyle aynı ezgide sürüp gidemez. 5. hlk. Üzüntü, sıkıntı.
liet
is. müz. Şarkı.
melodi
is. (l ince okunur) müz. Ezgi: "Biz bu melodileri ilk olarak Cemal Sahir operetlerinden duymuş, bellemiştik." -H. Taner.

"şarkı" için örnek kullanımlar

Benim ilk amacım iyi görünmek değil; daha iyi şarkı söyleyebilmek.
My first goal is to look good is not to say that a better song.
Kaynak: adanamedya.com
Twitter Music'de şarkı içerikleri ise SoundCloud ile yayınlanacak.
Music, song of the content published on Twitter SoundCloud.
Kaynak: donanimhaber.com
Açıkçası ümmi diyorum; şarkı söylemek için seçilmişlerden.
Frankly, I say Ummi, the chosen to sing.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Şarkı, insan sesi nin müzik aletleri yardımıyla oluşturduğu beste . Genellikle şiir sel ve uyak lı bir yapıya sahip olan şarkı sözleri,
Kaynak: Şarkı
Divan edebiyatının ilk şarkı yazarı Nail-i Kadim'dir. Lale Devri 'nin en önemli temsilcisi ise Nedim 'dir. En çok şarkıyı Enderunlu Vasıf
Kaynak: Şarkı (edebiyat)
Avrupa Yayın Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Eurovision Şarkı Yarışması nda günümüze kadar altmış şarkı
Kaynak: Eurovision Şarkı Yarışması birincileri
"Romeo", Hande Yener in beşinci stüdyo albümü Nasıl Delirdim? den (2007) bir şarkı. Yener ile Boaz Aldujeli tarafından yazılmıştır.
Kaynak: Romeo (şarkı)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.