Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şayan ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

şayan anlamı
sf. (şa:ya:n) esk. Uygun, yaraşır, değer, layık: "Alacağımız cevaplar içinde dikkate şayan görülenleri gazetemizde neşredeceğiz." -H. C. Yalçın.

Kişi Adları Sözlüğü

Şayan anlamı Köken: Far.
Söyleyiş: (şa:yan) Cinsiyet: Erkek
Yakışır, yaraşır, uygun.
Cinsiyet: Kız
Yakışır, yaraşır, uygun.

şayan eş anlamlısı

değer
is. 1. Bir şeyin önemini belirlemeye yarayan soyut ölçü, bir şeyin değdiği karşılık, kıymet, valör. 2. Bir şeyin para ile ölçülebilen karşılığı, paha: "Bildiği bütün Fransızcayı toparlayarak vitrindeki kravatın değerini sordu." -N. Hikmet. 3. Yüksek ve yararlı nitelik. 4. Üstün, yararlı nitelikleri olan kimse: "Bence ziyan olmuş, eski deyimiyle heder olmuş bir değerdir." -İ. O. Anar. 5. fel. Kişinin isteyen, gereksinim duyan bir varlık olarak nesne ile bağlantısında beliren şey. 6. mat. Bir değişkenin veya bilinmeyenin sayı ile anlatımı. 7. Bir ulusun sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel değerlerini kapsayan maddi ve manevi ögelerin bütünü: "Edebiyat, sanat, fikir, ilim ve başlıca değerlerimize toptan bir bakış lütfeder misiniz, efendim!" -A. Kabaklı.
uygun
sf. 1. Yakışır, yaraşır, mutabık, mütenasip: "Ne var ki bunları şimdiye kadar kimseye anlatmadığım için uygun ifadeyi bulmakta zorlanıyorum." -İ. O. Anar. 2. Elverişli, yarar, müsait, muvafık: "Yemeği götürmek için o an en uygun kişiydim." -A. Kutlu. 3. mec. Orantılı, oranlı.
yaraşır
sf. Layık, uygun: "Yüzüne kahramanlığına yaraşır bir tebessüm sindirdi." -N. Uygur.

"şayan" için örnek kullanımlar

Burada yapılan işte takdire şayan bir iştir ve devam edeceğiz.
Here's done an admirable job and we will continue.
Kaynak: emlak.haber7.com
Nevin Yanıt'ın kadın bir atlet olarak adım adım başarılara koşması takdire şayan.
Reply call women's sprint success as an athlete Nevin admirable step by step.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Eğitim hizmetlerini iyileştirilmesi yönünde ulusal düzeyde ve yapılan çalışmalar takdire şayan.
Towards the improvement of education services and work done at the national level is admirable.
Kaynak: haberler.com
Ayrıca takdire şayan bir futbolcu.
Also admirable footballer.
Kaynak: goal.com
Zimri veya Zambri (İbranice :זִמְרִי takdire şayan; Latince :Zambri) İkinci İsrail Krallığı 'nın yedi gün süreyle krallığını yaptı. William
Kaynak: Zimri
Fette çayırı yaylası, Melike Mama Hatun adına yapılmış olan Mamahatun külliyesi ve türbesi görülmeye şayan nadide yerlerdendir.
Kaynak: Tercan
Köyde ya­şayan ve bilinen sülaleler şunlardır: Kenbülüoğulları. Musaoğulları. Bolatoğulları. İpşiroğulları. Emanetoğulları. Kanbakoğulları
Kaynak: Eserli, Görele
zamanın padişahı tarafından Nişan-ı Ali Osmani 'nin 1. Rütbe Nişanı ile sarayın Şekercibaşı 'sı olarak taltif ve takdire şayan görülmüştür.
Kaynak: Ali Muhiddin Hacı Bekir (şirket)
1954 yılında yapılan camii (çevre düzenlemesi ve camiin bakımı takdire şayan), Çok amaçlı köy konağı, bakkalı, kahvehanesi bulunan köyde
Kaynak: Yenice, Polatlı
Football Hall of Fame kapsamında İngiliz futbolunda büyük emeği geçen birçok ünlü futbolcu ve teknik direktörle beraber takdire şayan görülmüştür.
Kaynak: Peter Shilton
Köyün misafir perverliği, yöresel yemekleri, gizemli tarihi ve saklı kültürü çevre köylerce bilinir ve taktire şayan bir köydür.
Kaynak: Asar, Ortaköy
ihtiyaç köyümüz için düşünülmüş ve köy muhtarımız Şevki Kalınsazlıoğlunun bizzat girişimleri ve taktire şayan çalışmalarıyla gerçekleştirilmiştir.
Kaynak: Aşağıfındıklı, Sungurlu
Yazarın bu konudaki samimiyet çıtası takdire şayan yükseklikte. Kitap, insanlık öncesi dünyanın ilk misafirleri olan cinlerle başlayıp
Kaynak: Cenk Enes Özer
Takdire şayan büyük ölçekli bir kolonizasyona ev sahipliği yapabilirdi. Filistin ve Arabistan'ın ekonomik ihtiyaçlarını karşılamakta adil
Kaynak: Ürdün'deki Yahudilerin tarihi
esnasında köylülerin yunanlılara karşı verdiği mücadale ve zaiyat kurtulul savaşında taktire şayan bir hadise olarak tarihteki yerini almıştır.
Kaynak: Beyce, Dursunbey
Eğitimde kasabanın nufusu ile kıyaslanamayacak kadar düşük seviyelerde olması dikkate şayan olup sorgulanması gerekmektedir.
Kaynak: Gökeyüp, Salihli
Rus-Ermeni işgallerine karşı müthiş ve takdire şayan mukavemet göstermiş ve resmi Osmanlı Arşivinde Iğırbığır Karyesi'ni tarihe geçirmiştir.
Kaynak: Iğırbığır, Horasan
Hakem, Bobby Jones'un olağanüstü güvenilirliği karşısında takdire şayan bir hareket sergilediğini belirtti. Jones'un yanıtı ise şöyleydi
Kaynak: Bobby Jones
Hayatı: Böylesine takdire şayan biriydi. Makam ve mevkii sahibi olmayı ve ihtiyacından çok para elde etmeyi aklından bile geçirmezdi.
Kaynak: Manisa Tarzanı
Gurbette yaşayan Kemaliye'lilerin, birbirlerine destek olmak ya da haberleşmek için oluşturdukları mail grubu, takdire şayan şekilde
Kaynak: Kemaliye

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.