Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tabiat ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

tabiat anlamı
bakınız» doğa

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

tabiat anlamı Lat.natura
Doğa.

Güncel Türkçe Sözlük

tabiat anlamı
is. 1. Doğa: "İnsan zekâsı, tabiatın içinde değil, tabiatın yanında, ayrı bir kuvvettir." -A. Haşim. 2. Doğal özellik: Arazinin tabiatı. 3. Güzeli ayırma melekesi, zevk, beğeni: "Abdi Bey, tabiat sahibi, Altıncı kat terasında böyle bir bahçe tanzimi, doğrusu takdire şayan." -A. İlhan. 4. İnsanın büyük abdest bozma kolaylığı veya zorluğu. 5. Huy, karakter.

Türkçe - İngilizce

tabiat anlamı
isim
1) nature
2) character
3) Pan
4) kidney

tabiat eş anlamlısı

beğeni
is. 1. Güzel veya çirkin yargısını verdiren duygu, zevk: "Kadınlar hoşgörü ve beğeniyle dansı alkışlarlar." -N. Hikmet. 2. Güzeli çirkinden ayırma yetisi, gusto: "Kendine özgü bir beğenisi var bu konuda." -N. Cumalı.
doğa
is. 1. Kendi kuralları çerçevesinde sürekli gelişen, değişen canlı ve cansız varlıkların hepsi, tabiat, natür. 2. İnsan eliyle büyük değişikliğe uğramamış, doğal yapısını koruyan çevre, tabiat. 3. mec. Bir kimsenin eğilimlerinin, içgüdülerinin hepsi, huy.
huy
is. 1. İnsanın yaradılış ve ruh özelliklerinin bütünü, mizaç, tabiat: "Can çıktıktan sonra da huy, adamı kolay kolay terk etmiyor." -R. N. Güntekin. 2. Alışkanlık: "Bu günden sonra geceleri dolaşma huyu edindim." -R. Mağden.
karakter
is. 1. Ayırt edici nitelik. 2. Bir bireyin kendine özgü yapısı, onu başkalarından ayıran temel belirti ve bireyin davranış biçimlerini belirleyen, üstün ana özellik, öz yapı, ıra, seciye: "Yıldız'ın iyi bir eğitimi, kuvvetli bir karakteri var." -A. Gündüz. 3. Bir kimsenin veya bir insan grubunun tutumu, duygulanma ve davranış biçimi: "Pek uysal, tatlı, neşeli karakterine rağmen dostum kavgacıdır." -R. H. Karay. 4. Basımda harf türü. 5. ed. Bir eserde duygu, tutku ve düşünce yönlerinden ele alınan kimse. 6. fel. Bireyin kendi kendine egemen olmasını, kendi kendisiyle uyum içinde bulunmasını, düşünüş ve hareketlerinde tutarlı, sağlam kalabilmesini sağlayan özellikler bütünü.
zevk
is. 1. Hoşa giden veya çekici bir şeyin elde edilmesinden, düşünülmesinden doğan hoş duygu, haz: "İçtik bu nadir içkiyi yıllarca kanmadık / Bir böyle zevke tek bir ömür yetmiyor yazık." -Y. K. Beyatlı. 2. Güzeli çirkinden ayırt etme yetisi, beğeni. 3. Tat, lezzet: "Batı edebiyatında şarap içmekten, onun zevkinden hiç bahsedilmez." -B. Felek. 4. mec. Eğlence: "Su gibi para harcıyor, zevkine zevk, rahatına rahat katıyor." -N. Cumalı.

"tabiat" için örnek kullanımlar

Ayrıca, tabiat güzelliklerimiz, tarihi ve kültürel mirasımız korunmalı.
In addition, güzelliklerimiz natural, historical and cultural heritage must be protected.
Kaynak: haberler.com
Yıldıztepe'de yeni konaklama yeri, 2 futbol sahası ve tabiat parkı yapacağız.
Yıldıztepe'de new lodgings, two football pitches and a nature park will do.
Kaynak: sporx.com
2013 yılında 5 tabiat parkı teklifi yapılıp, yıl içinde tescil işlemleri gerçekleştirilecek.
Proposal made ​​in 2013, five nature parks, the registration process is carried out during the year.
Kaynak: haberciniz.biz
İZFAD Fotoğraf Derneği üyeleri, ilçenin tabiat harikası güzelliklerini kare kare fotoğraflıyor.
İZFAD Photography Association members, the district fotoğraflıyor frame the beauty of natural wonder.
Kaynak: yenibursa.com
Doğa; tabiat , çevre , maddesel dünya . Doğa; kendini sürekli olarak yenileyen ve değiştiren, canlı ve cansız maddelerden oluşan varlıkların
Kaynak: Doğa
Çamkoru Tabiat Parkı, Çamlıdere ilçesi sınırları içinde, Ankara 'nın 110 km kuzeybatısında bir tabiat parkıdır. Tabiat parkında ayrıca
Kaynak: Çamkoru Tabiat Parkı
2.519 metre ile en yüksek yeri olan kuzeybatı zirvelerinde yer alan tabiat harikasıdır, yüzyıllardan beri sadece yaz sıcağında, buz üretir.
Kaynak: Buzluk Mağarası
Yazılı Kanyon, Isparta ili Sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde
Kaynak: Yazılı Kanyon
Türkiye 'nin sahip olduğu tabiat şartları nedeniyle %80'den fazlasının orman larla kaplı olması gerekirken bu oran % 25'tir.
Kaynak: Türkiye'deki ormanlar
Çeltikdere Köyü Bolu ili Seben ilçesine bağlı tabiat harikası bir köy. Uludere, Aladağ Çayı ve Seben Çayı bu köyde birleşiyor.
Kaynak: Çeltikdere, Seben
mesafede bulunan ve Yalnızçam Köyü'nün kuzeybatısında yer alan Yalnızçam Yaylası eşsiz bir tabiat zenginliğine sahiptir. Ardahan ilinin
Kaynak: Yalnızçam Yaylası
turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla, milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma sahaları ve orman mesire
Kaynak: Millî park

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.