Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

takdim etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

takdim etmek anlamı
1) sunmak: "Bahçemin en güzel çiçeğini size takdim ediyorum." -N. Hikmet. 2) tanıtmak, tanıştırmak: "Seni bu gece bizim eski diplomatımıza takdim edeceğim." -Ö. Seyfettin. 3) önceye almak, öne almak, öncelemek.

Türkçe - İngilizce

takdim etmek anlamı
fiil
1) introduce
2) present
3) herald
4) herald in
isim
1) give a knockdown to

takdim etmek eş anlamlısı

öncelemek
(-i) 1. Bir şeyi önceden yapmak, geri bırakmamak, öne almak, takdim etmek. 2. Tanıtmak, yönlendirmek amacıyla överek öne çıkarmak, lanse etmek.
sunmak
(-i, -e) 1. Bir büyüğe veya nezaket gereğince bir kimseye bir şeyi vermek, yollamak, göndermek, takdim etmek: "Bu küçük hadiseyi devlet adamlarımıza bir müşahede olarak sunuyorum." -B. Felek. 2. Tanıtmak, bilgi vermek amacıyla çeşitli yöntemler kullanarak bir konuyu dinleyenlere aktarmak. 3. Radyoda, televizyonda, bir eğlence yerinde programı takdim etmek.
tanıştırmak
(-i, -le) Birbirini tanımayanların tanışmasını sağlamak, tanıtmak, takdim etmek: "Seni rastgele bir yabancı ile tanıştıramam, bilirsin." -R. N. Güntekin.
tanıtmak
(-i, -e) 1. Bir kimsenin veya bir şeyin tanınmasını sağlamak. 2. Bir kişinin kim olduğunu başkasına bildirmek, tanıştırmak, takdim etmek, prezante etmek: "Bizim eve sığınmış, terbiyeli bir kadıncağız diye tanıtmıştım." -O. C. Kaygılı.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.