Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tanıştırmak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tanıştırmak anlamı
(-i, -le) Birbirini tanımayanların tanışmasını sağlamak, tanıtmak, takdim etmek: "Seni rastgele bir yabancı ile tanıştıramam, bilirsin." -R. N. Güntekin.

Türkçe - İngilizce

tanıştırmak anlamı
fiil
1) introduce
isim
1) give a knockdown to

tanıştırmak eş anlamlısı

takdim etmek
1) sunmak: "Bahçemin en güzel çiçeğini size takdim ediyorum." -N. Hikmet. 2) tanıtmak, tanıştırmak: "Seni bu gece bizim eski diplomatımıza takdim edeceğim." -Ö. Seyfettin. 3) önceye almak, öne almak, öncelemek.
tanıtmak
(-i, -e) 1. Bir kimsenin veya bir şeyin tanınmasını sağlamak. 2. Bir kişinin kim olduğunu başkasına bildirmek, tanıştırmak, takdim etmek, prezante etmek: "Bizim eve sığınmış, terbiyeli bir kadıncağız diye tanıtmıştım." -O. C. Kaygılı.

"tanıştırmak" için örnek kullanımlar

Olaylardan habersiz olan Nurhan, küçük kızı zengin aile tanıştırmak için Biricik'lerin evine götürecektir.
Nurhan who are unaware of the events, the little girl will take home Biricik'lerin to introduce rich family.
Kaynak: minute15.com
Olaylardan habersiz olan Nurhan, küçük kızı zengin aile tanıştırmak için Biricik'lerin evine götürmüştü.
Nurhan who are unaware of the events, took the little girl home Biricik'lerin to introduce rich family.
Kaynak: stargundem.com
Taksim, İmam Adnan Sokak'ta gerçekleştirilecek Rus el sanatları panayırında hedef, daha geniş halk kitlesini Rus el sanatlarıyla tanıştırmak.
Taksim, Russian crafts fair, held Imam Adnan Sokak target a wider audience of Russian folk handicrafts introduced.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Hedefimiz tüm bu vatandaşlarımıza ulaşmak ve onları sektörün lider bankasıyla tanıştırmak ve üstün bankacılık hizmetlerimizle buluşturmak' dedi.
Our goal is to reach all the citizens and superior banking service to meet them and to bring together the industry's leading Bank, "he said.
Kaynak: haberler.com
İlk kez 1947 yılında Clark Mills tarafından dizayn edilen optimist, 8 yaşından itibaren, çocukları deniz ve yelkenle tanıştırmak, onlara
Kaynak: Optimist (yelkenli)
Tiyatronun hedefi, tiyatroya gidemeyen çocukları tiyatroyla tanıştırmak ve onlara tiyatro sevgisi aşılamaktır. Kategori:İstanbul'daki
Kaynak: Tiyatro Art
stratejiler formüle ederek, firmalarını bu yeni zihniyetle tanıştırmak isteyen işadamları için olayların iç yüzünü anlatan bir kılavuz niteliği taşır.
Kaynak: Ortaklaşa Rekabet (kitap)
Kızık Boyu ve Bursa Kızıkları hakkında araştırmalar yapmak, Bursa'daki, Türkiye'deki ve dünyadaki tüm Kızıkları etkinliklerle tanıştırmak,
Kaynak: Tarihi Bursa Kızıklar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği
Gatecon, Yıldız Geçidi SG-1 oyuncu ve yapım ekibini hayranlarla tanıştırmak adına bir yer bulmak için 2000 yılında tasarlandı.
Kaynak: Yıldız Geçidi hayranları
adamla tanıştırmak için verdiğini söyler (partide hiçkimsenin tanımadığı bir kız sürekli gelerek onu Carlos'un davet ettiğini söylemektedir).
Kaynak: Purple Giraffe
aynı zamanda memleketimizin muhtelif ve şimdiye kadar yek diğerine yabancı kalmış iktisat amillerinin birbiri ile tanıştırmak için açıyoruz".
Kaynak: İzmir İktisat Kongresi
Kadın, buna inanarak, adamı ailesiyle tanıştırmak üzere evine davete eder. Sabzian da, aileyi, yeni çekeceği filme para yardımı yapmaları
Kaynak: Yakın Plan (film)
Geliştirme ortamı, sanatçıları programlamayla tanıştırmak için geliştirilmiş Processing yazılımından yola çıkılarak geliştirilmiştir.
Kaynak: Arduino
Onlar ayrıldıktan sonra Lincoln Michael ve Aldo'yu tanıştırmak ister, Michael'ın babasıyla hiç karşılaşmadığını sanıyordur, fakat Michael
Kaynak: Aldo Burrows
Modern iletişim araçları ile Ürgüp halkını tanıştırmak amacıyla köy köy gezerek 16 mm'lik sinema makinesiyle gösterimler yapar.
Kaynak: Mustafa Güzelgöz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.