Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tıraşlamak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tıraşlamak anlamı
(-i) 1. Bir şeyin üzerindeki pürüzleri almak, yontmak. 2. Saç, sakal vb.ni seyreltmek, kazımak, tıraş etmek. 3. argo Bıkkınlık verecek kadar uzun, asılsız, abartılı konuşmak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

tıraşlamak anlamı
Birinden çıkar umarak övmek.

*Güdül Ankara

tıraşlamak eş anlamlısı

kazımak
(-i) 1. Bir aleti sürterek bir şeyin yüzündeki tabakayı kaldırmak: Tahtanın boyasını kazımak. 2. Bir araç kullanarak silmek, çıkarmak: O daktilo yanlışını iğneyle kazıyarak düzeltebilirsin. 3. Sertçe ovmak. 4. Tıraş etmek: Sakalını kazımak. 5. (nsz) Metal bir yüzey üstüne sert bir araçla şekil çizmek, yazı yazmak, nakşetmek: Mühür kazımak. 6. mec. Aslını, kökünü çok detaylı araştırmak: "Avrupalılar, medeni bir adamı kazıyacak olursanız altında gorili bulursunuz, derler." -H. C. Yalçın. 7. tıp Vücuttaki yabancı bir cismi hasta, zararlı veya istenmeyen bir organı almak, temizlemek, yok etmek: Çıbanı kazıyarak aldılar.
yontmak
(-i) 1. Bir şeye istenilen biçimi vermek için dış bölümünü keskin bir araçla biçmek, kesmek: "Boş zamanlarında tahta kaşık, kepçe yontar, geçimini bunları satarak sağlardı." -N. Araz. 2. mec. Bir kimsenin azar azar parasını çekmek, birinden para sızdırmak: "Hacı beyi yontacak, ondan bir hayli fazla para sızdıracaktı." -E. E. Talu. 3. mec. Bir şeyi kendi görüşüne göre değerlendirmek.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.