Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tufeyli ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

tufeyli anlamı
sf. (tufeyli:) esk. 1. Asalak: "Ben kendimi faydalı bir adam farz ettiğim hâlde, sen kendini niçin işsiz ve tufeyli sayıyorsun?" -K. Tahir. 2. Salaş, virane, yıkık: "Onu Tamir ve takviye ettirdiler, etrafını kaplayan tufeyli yapıları yıktırarak ortaya çıkardılar." -Y. K. Beyatlı.

tufeyli eş anlamlısı

asalak
is. 1. biy. Bir canlıda sürekli veya geçici yaşayarak ona zarar veren başka canlı, parazit. 2. sf. mec. Başkalarının sırtından geçinen (kimse), abacı, ekti, otlakçı, tufeyli.
virane
is. (vi:ra:ne) 1. Yıkılmış veya çok harap olmuş yapı: "Viranede oynayan çocukların sesleri gittikçe azalıyor." -P. Safa. 2. Yıkılmış veya yanmış olan yapılardan geriye kalan, yıkıntı: "Kim bilir hangi viranelerden, tarlalardan, bahçelerden ... kucak kucak odun, çalı çırpı toplayıp getiriyor." -R. N. Güntekin.
yıkık
sf. Yıkılmış olan, harap, viran: "Oradaki yıkık evin kapısından belki gökyüzüne gireceğiz." -R. N. Güntekin.

"tufeyli" için örnek kullanımlar

tugaylı köyü kelimesinde (ğ)harfi yoktur halk arasında tufeyli diye de bilinir . 2009 yerel seçimlerinde 52 seçmeni olan küçük bir köydür
Kaynak: Tuğaylı, Dinar
Parazit (biyoloji): Asalak , tufeyli (eski dil). Parazit (elektronik): Elektromanyetik dalgalar ya da ses dalgalarına karışan
Kaynak: Parazit (anlam ayrımı)

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.