Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

voli ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

voli anlamı
is. (vo'li) 1. den. Balıkçı kayıklarının balıkları çevirmek için denize fırdolayı ağ salmaları. 2. argo Vurgun, kazanç, kâr.

Türkçe - İngilizce

voli anlamı
isim
1) cast
2) catch

voli eş anlamlısı

kâr
is. (kâ:rı) 1. Alışveriş işlerinin sağladığı para kazancı. 2. İş. 3. mec. Yarar, fayda: Bundan benim hiçbir kârım yok. 4. ekon. Üretim faktörlerinden biri olan girişimcinin üretimden aldığı pay. 5. tic. Maliyet fiyatıyla satış fiyatı arasındaki fark.
kazanç
is. 1. tic. Satılan bir mal, yapılan bir iş veya harcanan bir emek karşılığında elde edilen para, getiri, temettü: Aylık kazanç. 2. mec. Yarar, çıkar, kâr: "Yarı keyif, yarı kazanç için balıkçılık sanatında karar kılmıştı." -S. F. Abasıyanık.
vurgun
is. 1. Kolayca ve haksız ele geçen kazanç. 2. Sıcak, soğuk, dolu vb. etkilerle ürünlerde görülen zarar: Dolu vurgunu elma. 3. Çok derinlerdeki suyun basıncı dolayısıyla iki akıntı arasında sıkışıp kalma, düzenli hava alıp verememe, birden su yüzüne çıkma vb. durumlarda dalgıcın uğradığı inme veya ölüm. 4. sf. Silahla yaralanmış olan. 5. sf. mec. Birine veya bir şeye vurulmuş, bağlanmış, sevmiş olan, sevdalı, âşık: "Onun da kendisine vurgun olduğuna gönülden inanmaktadır." -T. Buğra.

"voli" için örnek kullanımlar

Albümler : 1986 Voli me, voli (PGP-RTS) 1987 Hajde da se volimo (Diskoton, Sarajevo) 1989 Četiri godine (Diskoton, Sarajevo)
Kaynak: Lepa Brena
İsmin Hâlleri: i Hâli voli (dünyayı) volis (dünyaları) örnek metin: Valik menas labons leig e lib in dinits e dets. Givons lisäls e konsiens
Kaynak: Volapük
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.