Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zamkinos ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

zamkinos anlamı
is. (za'mkinos) argo 1. Zımbırtı: Saatin şuradaki zamkinosu kırılmış. 2. Dost, metres. 3. Kaçma.

zamkinos eş anlamlısı

dost
is. 1. Sevilen, güvenilen, yakın arkadaş, gönüldaş, iyi görüşülen kimse, düşman karşıtı: "Dostlar beni hatırlasın." -Âşık Veysel. 2. Erkek veya kadının evlilik dışı ilişki kurduğu kimse, zamazingo: "Bir dostu vardı, belalı, çapkın bir delikanlı." -H. R. Gürpınar. 3. Sahibine sevgi gösteren hayvan: Köpek insan dostudur. 4. Bir şeye aşırı ilgi duyan, koruyan kimse: Kitap dostu. 5. sf. İyi geçinen, aralarında iyi ilişki bulunan: "Yüzleri tatlı, dilleri tatlı, dost insanlardı bunlar." -T. Buğra.
kaçma
is. Kaçmak işi, firar: "Fabrikayı boşaltmaları için dışardan çağrı yapılırken kaçma arzusuyla yanıp tutuşanlar oldu." -L. Tekin.
metres
is. Evli bir erkekle nikâhsız yaşayan kadın, kapama, kapatma, zamazingo: "Zeytinyağı tüccarı kekremsi bir minnetle baktı metresine." -E. Şafak.
zımbırtı
is. 1. Telli bir çalgıyı acemice çalarak çıkarılan çirkin sesin adı. 2. Bu çirkin sesi çıkaran şey. 3. argo Adı hatırlanmayan veya söylenilmek istenmeyen ufak ve değersiz bir şeyi anlatmak için kullanılan bir söz, zırıltı, zamazingo, zamkinos.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.