Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

canip ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

canip, -bi anlamı
is. (ca:nip) esk. Yan, taraf.

Kişi Adları Sözlüğü

Canip anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (ca:nip) Cinsiyet: Erkek
Yan, taraf, cihet, yön.

canip eş anlamlısı

taraf
is. 1. Ön, arka, sağ, sol, üst, alt vb. yanların her biri: "Apartmanın temizliğine azami dikkat edilecek, her taraf pırıl pırıl olacak." -E. Şafak. 2. Yön, yan, doğrultu: "Deniz tarafındaki çayırdan bir sürü koyun geçiyor." -M. Ş. Esendal. 3. Yöre, yer: "Üsküdar tarafındaki evlerin camları kor gibi parlıyordu." -H. Taner. 4. İstekleri, düşünceleri karşıt olan iki kişiden veya iki topluluktan her biri: Karşı tarafın adamları. 5. Bir kişinin soyundan gelenlerin hepsi: Baba tarafı zengin. 6. Bir şeyin belli bölümü, kısmı: Tiyatronun ön tarafı konuklara ayrıldı.
yan
is. 1. Bir şeyin ön, arka, alt ve üst dışında kalan bölümü: "Yolcuların girdiği iskele yanından kendini denize attı." -M. Ş. Esendal. 2. Sağ ve solun ortak adı, yön, taraf, cihet: "Yaşlı garson yanımıza geldi." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. Yer. 4. Üst. 5. Birlikte, beraberinde olma: "Bir ara acıkıp yanlarında getirdikleri ekmek peyniri yediler." -N. Cumalı. 6. Bedenin bir bölümü: Sağ yanına inme inmiş. 7. sf. Üstte, altta, arkada veya önde olmayan. 8. sf. İkinci derece olan: İlacın yan etkileri. 9. sf. Tali: "Siyasi partiler kadın kolu, gençlik kolu ve benzeri şekilde ayrıcalık yaratan yan kuruluşlar meydana getiremezler." -Anayasa. 10. zf. Bir tarafa yönelerek. 11. mec. İstekleri karşıt olan iki kişiden veya topluluktan biri. 12. ask. Savaş düzenindeki ordunun iki kanadından her biri. 13. mat. Bir denklemde "=" işaretiyle ayrılmış olan iki anlatımdan her biri. 14. sp. Futbol veya hentbolda, topun, alanın yan çizgileri dışına çıkması, taç (II).

"canip" için örnek kullanımlar

Beni, kız kardeşimi, Huriye'yi, Canip abiyi.
Me, my sister, Huriye'yi, Canip evening dresses.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Hayriye'nin Canip ile birlikte çiftlik hesaplarında yolsuzluk yaptıklarını ortaya çıkartan Dila, zor bir karar almak zorunda kalmıştı.
They reveal the corruption of farm accounts with Hayriye Canip Dila, was forced to take a difficult decision.
Kaynak: stargundem.com
Hayriye'nin Canip ile birlikte çiftlik hesaplarında yolsuzluk yaptıklarını ortaya çıkartacak olan Dila, zor bir karar almak zorunda kalacaktır.
They bring out the corruption in the farm accounts with Canip Hayriye the Dila, you will have to take a difficult decision.
Kaynak: stargundem.com
istiklal savaşı gazisi), osman bey, rukiye hanım, sabit bey, munip bey, canip bey, naciye hanım ve mucip bey'in mezarları porsuk köyündedir.
Kaynak: Porsuk, Pasinler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.