Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

devşirmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

devşirmek anlamı
(nsz) 1. Bir araya getirmek, derlemek, toplamak: "Köylü kızları gülüşe çağrışa kuru incir devşiriyorlardı." -Halikarnas Balıkçısı. 2. (-i) Katlamak, düzgün duruma getirmek: "Kumaşı tutacağız, kaldırıp çekeceğiz, buruşturacağız, devşirebileceğiz, sanki!" -R. H. Karay.

Tarama Sözlüğü

devşirmek anlamı
bakınız» derşürmek

devşirmek eş anlamlısı

derlemek
(-i) 1. Seçme yaparak toplamak, bir araya getirmek, tedvin etmek. 2. Düzgün bir biçimde toplamak.
toplamak
(-i) 1. Bir araya getirmek: "Şairin bütün eserlerini, bütün hatıralarını toplayacak." -O. S. Orhon. 2. (nsz) Devşirmek: Kırlardan çiçek topladık. 3. Devşirip kaldırmak: Sofrayı toplamak. Yatakları toplamak. 4. Dağınıklıktan kurtarmak: Bu odayı biraz toplamak gerek. 5. Bir araya getirmek, düzene sokmak, düzeltmek: "Uzun yağlı saçlarını parmaklarıyla taradı, kalpağının altında topladı." -M. Ş. Esendal. 6. (nsz) Artırıp biriktirmek: Epey servet toplamış. 7. (nsz) Hizmete çağırmak: Asker toplamak. 8. Vergi veya bağışı verecek olanlardan almak. 9. (nsz) Şişmanlamak, kilo almak. 10. (nsz) Çıban, yara irinlenmek. 11. mat. Sayıları veya nicelikleri birbirine ekleyip toplamını bulmak.

"devşirmek" için örnek kullanımlar

Doğal bir afeti görmezden gelerek oy devşirmek Cumhuriyet Halk Partisinin tarzı değildir.
A natural disaster is not ignoring the vote recruit the Republican People's Party style.
Kaynak: e-haberajansi.com
Üstelik, bunu büyük idealler uğruna yapmıyor, çoğu zaman maddi çıkar ya da güç devşirmek ve başkanlık sistemini getirmek için yapıyor ama unutmayın ki, bu Meclisin rejim değiştirmeye anayasal olarak yetkisi yoktur.
Moreover, it does not make for the sake of great ideals, often financial interest or do to garner power and the presidential system, but remember that this Parliament has no authority as a constitutional regime change.
Kaynak: gercekgundem.com
Çok kısa ve anlamlı kelimeler ile ifade edecek olursam: Asimilasyon; bir ırkın kök kıyımı, kökünü kurutmak, köken yozlaştırmak, soykırım, köksüzleştirmek, dönükleştirmek, devşirmek, öz basım, öz baskı, öz yitim demektir.
If too short and meaningful to express with words: assimilation, root slaughter of a race, eradicate, origin, degenerate, genocide, köksüzleştirmek, dönükleştirmek, recruit, self-publishing, self-repression, self-subduction means.
Kaynak: batmancagdas.com
Tarihi kökleri İspanya'da Endülüs'ün İslam tarafından fethedilmesine kadar iner. Haçlı seferlerine asker devşirmek isteyen kilise
Kaynak: İslamofobi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.