Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hatun ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

hatun anlamı
is. (ha:tun) 1. Kadın: "Birdenbire uzun boylu, diri memeli bir hatun askerin önüne çıktı." -S. F. Abasıyanık. 2. Bayan, hanım: Emine hatun. 3. Eş, zevce: "Bizim hatun bir manifatura mağazasında tezgâhtardı." -N. Hikmet. 4. tar. Yüksek makamdaki kadınlara ve hakan eşlerine verilen unvan: Bağdat hatun.

Kişi Adları Sözlüğü

Hatun anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Kız
1. Kadın. 2. Bayan, hanım. 3. Eş, zevce. 4. Eskiden yüksek kişilikli kadınlara veya hakan eşlerine verilen san.

Türkçe - İngilizce

hatun anlamı
isim
1) wifie

hatun eş anlamlısı

bayan
is. 1. Kadınların ad veya soyadlarının önüne getirilen saygı sözü: Bayan İnci. 2. Kadın: Bir bayan geldi. 3. Eş, karı: "Süleyman Bolluk da bayanın sımsıkı koluna girmişti." -H. E. Adıvar. 4. ünl. Kadınlara bir seslenme sözü: Bayan! Kimi aradınız?

is. 1. Birbirinin aynı olan veya birbirine çok benzeyen iki şeyden her biri, benzeri: "Çorabın öbür eşini yerden almak için sol ayağını uzatıyordun." -Ö. Seyfettin. 2. Karı kocadan her biri, hayat arkadaşı, refik, refika: "Kadın diye eşini bellemiş, dürüst, aile babası bir adamdır." -Z. Selimoğlu. 3. Birlikte yaşayan dişi ve erkek hayvandan her biri: Güvercin eşini arıyor. 4. İkişer kişilik gruplarla oynanan oyunlarda, ortak oynayan iki kişiden her birinin öbürüne göre durumu, partner: Briçte kuvvetli bir eş seçti. 5. hlk. Kuma, ortak. 6. hlk. Arkadaş. 7. hlk. Döl eşi.
hanım
is. 1. Kız ve kadınlara verilen unvan, bayan: Ülker Hanım. 2. Kadın, eş: "Yarın bizim hanımı çarşıya yollatır, aldırtırım gerekenleri." -A. Kulin. 3. Toplumsal durumu, varlığı iyi olan, hizmetinde bulunulan kadın: "Becerikli hâliyle Zeynep'e ve hanımına ait bütün işleri elinin içine almıştı." -H. E. Adıvar. 4. sf. Kadınlığın bütün iyi niteliklerini taşıyan: Hanım kadın. Hanım kız.
kadın
is. 1. Erişkin dişi insan, zen erkek veya adam karşıtı: "Yanlarında, kendileriyle ahbaplık edecek dostlar, hizmetlerine koşacak kadınlar veya erkekler görmek isterler." -A. Ş. Hisar. 2. Evlenmiş kız. 3. sf. Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri olan. 4. mec. Hizmetçi bayan. 5. esk. Bayan: "Hintli kadın, toplantıyı renklendirmek için herkesin kendisine bazı şeyler sormasını teklif ediyordu." -B. Felek.
zevce
is. esk. Karı: "Zevcesinden aldığı yüz kızartıcı mektuplar alenen nasıl okunur ve neler anlatılır?" -N. F. Kısakürek.

"hatun" için örnek kullanımlar

hatun olayı fark edince hemen kaçmaya çalıştı fakat cafer tafarından bıçaklandı.
Originally Posted by cafer immediately tried to escape, but when they realized babe stabbed in the event.
Kaynak: kadinhaberleri.com
Sneijder'ın orda kalmasının nedeni hatun olmasın :p Şaka bi yana çalışın aslanlarım.
Not remain there, because Sneijder babe: P kidding bi Work lions since.
Kaynak: fotomac.com.tr
Dr. Hatun, "Türkiye son yıllarda diyabet konusunda önemli adımlar attı. Artık sade ve kararında yemek yenmesi konusunda çalışmalar da yapılıyor" dedi.
Dr. Babe, "Turkey has taken important steps in recent years about diabetes. Now made ​​plain, and the decision of studies on ingestion of food," he said.
Kaynak: timeturk.com

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.