Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

inkılap ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

inkılap, -bı anlamı
is. (inkıla:bı, l ince okunur) 1. Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform: Yazı inkılabı. 2. esk. Bir durumdan başka bir duruma geçiş, dönüşüm: "Münevver Türk kadını inkılaptan çok evvel çarşafı atmış ve kaçgöçü kaldırmıştı." -P. Safa.

Kişi Adları Sözlüğü

İnkılâp anlamı Köken: Ar.
Cinsiyet: Erkek
1. Bir durumdan başka bir duruma dönme, dönüşüm. 2. Devrim.Cinsiyet: Kız
1. Bir durumdan başka bir duruma dönme, dönüşüm. 2. Devrim.

Türkçe - İngilizce

inkılap anlamı
Revolution

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

İnkılap anlamı
gaziantep ili, Doğanpınar bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
İnkılap anlamı
Gümüşhane ili, Torul ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

inkılap eş anlamlısı

devrim
is. 1. Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik. 2. İhtilal: Fransız devrimi. 3. esk. İnkılap. 4. esk. Çevrilme, katlanma, bükülme.
dönüşüm
is. 1. Olduğundan başka bir biçime girme, başka bir durum alma, tahavvül, inkılap, transformasyon: "Alfabe dönüşümü halkın okumayı kolay sökmesi içindi." -N. Cumalı. 2. biy. Görevinin değişikliğe uğraması yüzünden bir organda ortaya çıkan değişme. 3. ruh b. Bilinçaltına itilmiş bir duygu veya isteğin, karşıtı görünümünde veya başka bir biçimde bilince yükselmesi, transformasyon.
iyileştirme
is. 1. İyileştirmek işi, ıslah. 2. ekon. İflas hâlindeki işletmeyi iyi yönetimle kâra geçirme, rehabilitasyon. 3. tıp Bir kimsenin iş yapmaya engel olan sakatlığını, yetersizliğini gidermek veya bozuk olan ruhsal durumunu düzeltmek amacıyla uygulanan tedavi, rehabilitasyon.
reform
is. Düzeltme: Dil reformu.

"inkılap" için örnek kullanımlar

Tuva halk-inkılap Partisi (ТНРП) - Tuva Halk Cumhuriyeti nde 1920-1940 yılları arasındaki bağımsızlık döneminde ülkenin önde gelen siyasi
Kaynak: Tuva Halk-İnkılap Partisi
"Türkiye bir inkılap içindedir. Bu inkılap durmadı.. .İnkılabımız derinleşme ve genişleme istikametindedir. Bu inkılap kendisine prensip ve
Kaynak: Kadrocular

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.