Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kakımak ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

kakımak anlamı
birine kızmak, darılmak

Güncel Türkçe Sözlük

kakımak anlamı
(-i) hlk. 1. Bir kimsenin yaptığı işin beğenilmediğini kendisine sert sözlerle söylemek. 2. Öfkelenmek, kızmak. 3. Darılmak. 4. Paylamak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kakımak anlamı
Öfkelenmek, darılmak, kızmak.

-Isparta
-Balıkesir
*Lapseki -Çanakkale
*İzmit -Kocaeli
-İstanbul
-Çorum
*Niksar -Tokat
Bayadı -Ordu
-Maraş
-Konya
*Kozan, Misis -Adana
*Akseki -Antalya
-Edirne

kakımak anlamı
Öfkelenmek.

Çorum

kakımak eş anlamlısı

darılmak
(nsz) 1. Hoşa gitmeyen bir tutum, davranış veya söz dolayısıyla gücenip görüşmez olmak, gücenmek, küsmek, ilgiyi kesmek: "Kalenin üzerine top atmadılar bahanesiyle darılmadı mıydı?" -Ö. Seyfettin. 2. Gücenmek, kırılmak, alınmak, incinmek: "Sinirlenmek, darılmak, kin taşımak ne olduğunu bilmezdi." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. Azarlamak, paylamak.
kızmak
(nsz) 1. Isıtılan veya ısınan bir nesnenin sıcaklığı çok artmak: Taşlar güneşten kızmıştı. 2. At, eşek vb. hayvanlar çiftleşmek istemek, kösnümek. 3. Dişi kuşlar zamanı gelip kuluçkaya yatma isteği göstermek. 4. mec. Öfkelenmek, sinirlenmek: "Tamamıyla bir Fransız olduğumu anlayınız da şapka giydiğime kızmayınız, olur mu?" -Ö. Seyfettin.
öfkelenmek
(-e) Öfkeli duruma düşmek, kızmak, hiddetlenmek: "Her şeyden alınıyorlar, her şeye öfkeleniyorlar." -Y. K. Karaosmanoğlu.
paylamak
(-i) Birine kusurundan ötürü sert sözler söylemek, azarlamak: "Görümcesi onu paylıyor, o ise Kutlu'nun yüzüne bakıyordu, duymamacasına." -N. Araz.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.