Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

loda ne demek?

 - 2 sözlük, 7 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

loda anlamı
is. hlk. 1. Küme, yığın: Saman lodası. 2. Demet. 3. Taneli veya tanesiz saman yığını. 4. Üzeri toprak veya otla örtülmüş saman yığını.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

loda anlamı
Gergin olmayan, gevşek (ip ya da tel için).

Gare *Ardeşen -Rize

loda anlamı
1. Küme, yığın. 2. Demet. 3. Taneli ya da tanesiz saman yığını. 4. Üstü toprak ve otla örtülmüş koni biçimindeki saman yığını.
loda anlamı
Tahılın, samanın saklanması için toprağı kazarak yapılan ambar.

Horan, -Urfa
*Bodrum -Muğla

loda anlamı
Koni şeklindeki saman yığını

Erzurum

loda anlamı
Saman yığını; yığın

Erzurum

loda anlamı
İçine saman doldurulan saptan samanlık

Edirne

loda eş anlamlısı

demet
is. 1. Bağlanarak oluşturulmuş deste, bağlam: Tel demeti. 2. Bitki veya çiçek destesi: "Öyle fukara çocuklara rastlıyorduk ki bize demet demet kır çiçekleri hediye ediyorlardı." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. bit. b. Üstün yapılı bitkilerde öz suların akmasına yarayan, bitkiye desteklik eden damarlı veya lifli kordon. 4. anat. Uzunlamasına birbirine bitişik olarak bir arada bulunan sinir ve kas telleri topluluğu. 5. fiz. Bir atomun parçalanmasından doğan elektriklenmiş taneciklerin yörüngelerinden oluşan ışık topluluğu.
küme
is. 1. Tümsek biçimindeki yığın. 2. Birbirine benzer veya aynı cinsten olan şeylerin oluşturduğu bütün, takım, öbek, grup: "Tarla kuşları Mustafa'nın sabanı altından yeni kurtulmuş olan kaba çığır üzerine kümeyle konarak buldukları tohumlara gaga çalmakta idiler." -N. Nâzım. 3. Tomar. 4. eğt. Bir sınıfta öğrencilerin, belli bir eğitim ve öğretim amacıyla bir süre için oluşturdukları takım veya öbek. 5. sp. Takımların durum ve nitelikleri göz önünde bulundurularak belli sayıdaki takımdan oluşturulan topluluk, lig. 6. sp. Koşularda, kendiliğinden oluşan yarışçı gruplarının her biri.
yığın
is. 1. Bir şeyin yığılmasıyla oluşturulan küme, tepe: "Ben de bu hudutsuz yığında bir kum tanesiyim." -N. F. Kısakürek. 2. Birçok kimsenin veya nesnenin bir araya gelmesiyle oluşan kalabalık, küme, kitle, kütle.

"loda" için örnek kullanımlar

loda. gov. ua/ Lviv Oblastı (Ukraynaca : Львівська область, Lvivska oblast), Ukrayna 'da yönetim birimi (oblast ). Ukrayna'nın batı
Kaynak: Lviv Oblastı
Köyde bulunan tarihi mezarlıklar,kefri loda ve ılıca(germav)Çok eski yerleşimlere ait mezarlıklar,tarihe şahitlik eden fakat köylülerce
Kaynak: Buğulukaynak, Çaldıran

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.