Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

monografi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

monografi anlamı
is. Bilimsel alanlarda özel bir konu veya sorun üzerine yazılan inceleme.

Türkçe - İngilizce

monografi anlamı
isim
1) monograph

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

monografi anlamı Fr.monographie
Bilimsel alanlarda özel bir konu veya sorun üzerine yazılan inceleme, tek yazı: § "…telif ve tercüme encümeni, garp medeniyetinin beynelmilel mahiyetini haiz bütün hareketlerini(otorite tanılan monografileri)…" -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 88. § "Bir heyecan dalgasıyla kaleminin ucuna geliveren iki hikâyeciği de kısa ‘monografime' ekleyivermiştim." -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 114.

"monografi" için örnek kullanımlar

başarılarını ayrıntılarıyla ele alan veya bilimsel bir alanda özel bir konu ya da sorun üzerine yazılan inceleme yazısına monografi (tek yazı) denir.
Kaynak: Monografi
Yayımlanmış eserleri : Ömer Seyfettin, (monografi, MEB tavsiyeli, 4. bas. 1995) , 1989 Nasreddin Hoca, (monografi, MEB tavsiyeli, 6.
Kaynak: Hikmet Altınkaynak
2 mizah, 2 monografi, 2 oyun, 30 öykü, 11 roman, 2 sanat, 1 söyleşi, 1 sözlük, 9 şiir, 4 tanıklık, 2 tarih, 2 yemek-anı türünde kitap vardır.
Kaynak: Aras Yayıncılık
Yayınlar :Châteaux et temples (takvim), 1991 Swiss Landscapes (takvim), 1992 Mnemosyne (monografi), 2007 , (Ultra, Istanbul, Tr-Eng,
Kaynak: Münir Göle
1921de Maurice Raynal bir İtalyan yayınevi için Ossip Zadkine'in eseri ve sanatı hakkında ilk monografi kitabı hazırladı. 1923 ve 1925
Kaynak: Ossip Zadkine
5 tanesi telif olmak üzere 14 kitap, 2 monografi, telif veya tercüme 25 adet makalesi, Almanya'da yayınlanmış 3 orijinal çalışması vardır.
Kaynak: Hilmi İleri
Kusturucu olan altın kökü nün, tedavide yararlanılan özelliklerini anlattığı İpecacuantha Risalesi bu konuda yazılmış ilk monografi dir.
Kaynak: Ali Münşi
yılında hazırlamış olduğu "Salih Zeki Aktay / Hayatı, San'atı, Eserleri" adlı bir de monografi vasfı taşıyan yüksek lisans tezi bulunmaktadır.
Kaynak: Salih Zeki Aktay
Dünya Başkenti İstanbul projesi kapsamındaki "Semt Kitapları" dizisinde Devşirme Eşik Taşının Ruhu, Rumelihisarı monografi kitabını yayımladı. "
Kaynak: Vecdi Çıracıoğlu
Bu alanda : “Yezidiler “: “Kara Kitap “, “Izah Kitabı” (1994), “Kürt Halkı - Tarihi Sayfası” (1997) gibi monografi ler yayımladı.
Kaynak: George Grigore
40 tan fazla bilimsel çalışmalara sahip, bunlardan 4-ü monografi, 3-ü yardımcı ders kitabı, 33-ü bilimsel makaleler. 1999 yılından beri
Kaynak: Timur Askaroviç Kulibayev

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.