Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

processus ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

processus anlamı Fr.processus
1. Uzantı. 2. Süreç, vetire:§ "O olsa olsa ancak bir marazi processus nagehani bir akındır ki her defasında ruhun esasını bir parça daha ziyade kemirir." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. X, 57. § "Çok ısrar edişimin sebebi, hiç şüphesiz, bütün processus'leri ondan çıkarmak ve ona irca etmek fikri değildir." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 166.

"processus" için örnek kullanımlar

Bebek dünyaya geldiği zaman processus mastoideus yoktur ve 1-2 yaşında oluşan mastoid çıkıntı temporalin arka alt kısmında bulunur.
Kaynak: Mastoid çıkıntı
Ayrıca kemiğin processus zygomaticus , processus frontalis , processus alveolaris ve processus palatinus denilen dört çıkıntısı, üst, ön
Kaynak: Üst çene kemiği
Bu kemik os temporale (şakak kemiği)nin processus styloideus'una bağlanır. larda bu kemik temporal kemiğin processus mastoideus'una bağlanır.
Kaynak: Hiyoid kemik
Elmacık çıkıntısı(processus zygomaticus): Bu çıkıntının üç tane yüzü, bir taban kısmı ve bir de tepesi bulunur. Orbita yüzü(facies orbitalis)
Kaynak: Corpus maxillae
çifttir.Os frontale alın kemiğinin altında, üst çene kemiği nin processus frontalis inin arkasında ve os ethmoidale 'nin önünde yer almaktadır.
Kaynak: Göz yaşı kemiği
Linea temporalis inferior'un ön ve alt ucu belirginleşerek elmacık çıkıntısına (processus zygomaticus ossis frontalis) ulaşır.
Kaynak: Os frontale
Maxilla 'nın arka kenarıyla ve processus pterygoideus 'un ön yüzü ile eklem yapar. Arka kenara yakın bir oluk vardır: sulcus
Kaynak: Damak kemiği
ca/name-anmo/peace_process-processus_paix/canadian_policy-politique_canadienne. aspx? lang eng Canadian Policy on Key Issues in the Israeli-
Kaynak: Kudüs'ün statüsü

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.