Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

teslim etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

teslim etmek anlamı
1) bir şeyi sahibine vermek; 2) bir şeyin kullanımını, korunmasını veya mülkiyetini vermek, bırakmak, devretmek, terk etmek; 3) gerçek olduğunu söylemek: "Oku da parmaklarını ısırsınlar, Sara'nın süsten ve fanteziden ibaret bir mahluk olmadığını teslim etsinler." -R. N. Güntekin. 4) bir kadın, bir erkeğe kendini vermek.

Türkçe - İngilizce

teslim etmek anlamı
fiil
1) deliver
2) submit
3) surrender
4) hand over
5) consign
6) hand in
7) yield up
8) commit
9) turn in
10) turn over
11) give in
12) give up
13) cede
14) confide
15) deliver up
16) resign
17) own

teslim etmek eş anlamlısı

bırakmak
(-i) 1. Elde bulunan bir şeyi tutmaz olmak. 2. (nsz) Koymak: "Mermer masaya bir yirmi beşlik bıraktı." -T. Buğra. 3. Bir işi başka bir zamana ertelemek: Gezmeyi haftaya bıraktık. 4. Unutmak: Acaba eldivenlerimi nerede bıraktım? 5. Bulunduğu yeri veya durumu değiştirmemek. 6. Saklamak, artırmak: Paranın bir kısmını bırak! 7. Bir işin sorumluluğunu, yükümlülüğünü başkasına vermek, görevlendirmek: "Cemal Paşa'da anlamadığı işi ehline bırakmak meziyeti vardı." -F. R. Atay. 8. (nsz) Engel olmamak: "Bırak, burasını benim defterimden okuyayım." -Ö. Seyfettin. 9. Sarkıtmak: Saçlarını omzuna bırakmış. 10. (nsz) Ölen, ayrılan birinden iş, kişi, nesne vb. şeyler kalmak: "Hayata gözlerini kaparken ardında yedi yaşında bir oğul, on iki yaşında bir kız bırakıyordu." -C. Uçuk. 11. Bir alışkanlıktan veya bir işten vazgeçmek: "Gerçekten sigarayı bıraktı, bıraktı ama huzuru da sükûnu da kalmadı." -H. E. Adıvar. 12. (nsz) Uğraşmaz olmak, artık uğraşmamak: "Bu yazarın bir de Fransızca kitabını almıştım ama sıkılmış bırakıvermiştim." -R. H. Karay. 13. (nsz) Bıyık veya sakal uzatmak. 14. (nsz) Özgürlük vermek, hürriyetine kavuşmasını sağlamak: "Bıraksam acaba beyaz bir çift güvercin gibi uçarlar mı?" -R. H. Karay. 15. Boşamak: "Bıraktıkları zevcelerini yine canları isterse tekrar alabilirler." -Ö. Seyfettin. 16. Kötü bir durumda terk etmek. 17. Ayrılmak, terk etmek: "Mahalle arasındaki küçük dükkânını bırakarak karısını, şehrin başka bir tarafında bir eve yerleştirdi." -P. Safa. 18. Sınıf geçirmemek, döndürmek: Öğretmen üç tembel çocuğu bıraktı. 19. (-e) Bir pazarlıkta, belli bir fiyata vermeyi kabul etmek: "Başkalarına on ikiye veriyoruz ama sana onar kuruştan bırakayım." -M. Ş. Esendal. 20. (-i, -e) Bakılmak, korunmak için vermek: Eşyamı size bırakacağım. 21. (nsz) Yanına almamak, yanında götürmemek: "Telgrafhanede bir zabit bırakarak işinin başına gitmesini rica ettim." -Atatürk. 22. (-i, -e) Sahiplik hakkını başkasına vermek: Bizim komşu bütün malını Kızılay'a bırakmış. 23. (nsz) Yapışık olan bir şey yapışıklıktan kurtulmak. 24. (nsz) Bulunduğu veya dokunduğu yerde bir şey oluşturmak, meydana getirmek: İz bırakmak. Leke bırakmak.
devretmek
(nsz) (de'vretmek) 1. Dönmek, dolaşmak. 2. huk. Bir malın mülkiyetini, bir mal üzerindeki hakkı başkasına geçirmek: "Bana gelip hisseni satın almak istiyorum, bana devret deseydin belki razı olurdum." -O. Kemal. 3. (-i) Aktarmak: "Kıran kırana bir güreş bitmiş, Büyük Millet Meclisi, Başkumandanlık yetkilerini Mustafa Kemal Paşa'ya devretmiştir." -T. Buğra. 4. (-i) esk. Baştan sona değin okumak, bitirmek: Tarih kitabını üç kez devrettim.
terk etmek
1) bırakmak, ayrılmak; 2) salıvermek, vazgeçmek; 3) bakmamak, ihmal etmek.

"teslim etmek" için örnek kullanımlar

Haklarını teslim etmek lazım, soruları hazırlayanlar gerçekten çok zeki.
I need to deliver the rights, the drafters of the questions really smart.
Kaynak: sanliurfa.com
Tasarımcı koleksiyonuna gömülmüşken, saçı, makyajı, prodüksiyonu ve styling'i kesinlikle profesyonel ellere teslim etmek lazım.
Gömülmüşken collection of designer, hair, make-up, production and styling'i definitely need to deliver professional hands.
Kaynak: haberturk.com
Bu sezon Devler Ligi'nde İtalyan ekibi Juventus ve Alman devi Borussia Dortmund'la birlikte namağlup 3 takımdan biri olan Schalke, bu unvanını Aslan karşısında teslim etmek zorunda kaldı.
League Giants this season with the Italian team Juventus and the German giants Borussia Dortmund'la undefeated, one of three teams Schalke, this title was forced to surrender in the face of Aslan.
Kaynak: fanatik.com.tr

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.